Gerrard tränade med Liverpool

”Lägger allt fokus på fotbollen”

FOTBOLL

Steven Gerrard tillbaka på fotbollsplanen.

I dag gjorde han sin första träning sedan han åtalades för misshandel.

– Steven är vår kapten och en nyckelspelare, men framförallt så känner jag honom som en trevlig person, säger tränaren Rafael Benitez till klubbens hemsida.

Foto: Reuters

Liverpool står bakom sin lagkapten. Steven Gerrard, 28. Det gjorde klubben klart i ett uttalande i går på hemsidan och i dag förstärktes det stödet när Gerrard återgick i träning med laget.

– Jag hade ett långt och bra samtal med Steven på morgonen före träningen om den uppkomna situationen. Jag hade också ett samtal med vår advokat, säger Rafael Benitez.

Misstanke om brott

Det var natten mot måndagen som Gerrard var inblandad i ett bråk på en bar. Han ska då ha attackerat en dj på baren där Gerrard och hans lagkamrater var för att fira 5–1-triumfen mot Newcastle. Efter ett polisförhör släpptes han mot borgen. Gerrard har formellt delgivits misstanke om brott.

– Steven förklarade för mig vad som hade hänt och jag sa till honom att han hade mitt fulla stöd, tillsammans med alla andra i klubben. Han tränade med de andra pojkarna i morse efter ett par dagars vila för truppen och han är nu inställd på att lägga allt fokus på fotbollen, säger Benitez.

Första PL-titeln

Liverpool har haft en bra säsong hittills och leder ligan tre poäng före tvåan Chelsea. Laget jagar nu sin första Premier League-titel någonsin. Benitez tror inte att händelsen ska störa laget.

– Vi har jobbat hårt för att nå den position vi är i nu när vi går in i det nya året och vi är alla inställda på att fortsätta den här progressen. Vi ska göra vad vi kan för att stötta Steven under de kommande veckorna, men vi koncentrerar oss nu på FA-cupmatchen mot preston i helgen, säger Benitez.

Återstår att se om Steven Gerrard spelar då.

FAKTA

Läs också:

Steven Gerrard gripen av polis Liverpools lagkapten misstänkt för misshandel

Släpptes i morse Engelsk polis i natt: Gerrard delgiven misstanke om misshandel

Mitt i skiten, men jag tänker inte döma Gerrard

Liverpool: ”Han har vårt fulla stöd” Gerrard stängs inte av

Får spela – trots åtalet Liverpool och landslaget ger Gerrard sitt fulla stöd

ARTIKELN HANDLAR OM