Arteta i stället för Arsjavin

Wenger tittar på Everton-mittfältaren

Foto: DARREN STAPLES
FOTBOLL

Arsene Wenger fortsätter att jaga nya spelare.

Nu vänder han blickarna mot Merseyside.

Evertons Mikael Arteta, 26, har imponerat på Arsenal-managern.

I juni 2007 förlängde Mikael Arteta sitt kontrakt med Everton med fem år. Det efter ett par strålande säsonger i den blå tröjan som gett honom utmärkelsen Player of the Season Award (framröstad av supportrarna) två år i rad och Player’s Player of the Season Award (framröstad av medspelarna) en gång. Nu kan han vara på väg bort från klubben. Enligt The Guardian förbereder Arsenal ett bud på 12 miljoner pund för spanjorens namnteckning.

Everton säger nej

Han har tidigare gjort klart att han vill stanna i Everton, men kanske kan Arsenal locka med spel i Champions League. Everton har också sagt att de inte tänker sälja några spelare när transferfönstret öppnar, men enligt tidningen kan klubben komma att tänka om med tanke på det rejäla anbudet.

Arsenal är i stort behov av att förstärka, inte minst på mittfältet. Det senaste året har de blivit av med tunga pjäser som Mathieu Flamini, Gilberto Silva, Lassana Diarra och Alexandr Hleb. Lägg till det alla skador där knäskadan på Cesc Fabregas är klart tuffast att bära. Wenger har tidigare gjort klart att han söker en kreativ mittfältare.

Högt pris

Ryssen Andrej Arsjavin står också högt upp på önskelistan, men priset kan komma att avskräcka Arsenal. Arsjavins klubb Zenit vill ha runt 20 miljoner pund för 27-åringen. Dessutom har han spelat i Champions League för Zenit den här säsongen och kan därför inte användas i tävlingen av Arsenal.