BLÅSNINGEN

Wennman: Everton kan ta hem en titel – Liverpool kommer inte vinna något

FOTBOLL

LONDON. Den blå delen av

Liverpool dansar och sjunger bland snödrivorna i England

i dag. Chang Beer är starkare än Carlsberg.

Everton–Liverpool 1–0.

Ska vi prata om en usling, en blåsning eller en Gosling?

Dan Gosling och Leighton Baines jublar efter segermålet mot Liverpool.

Som ni vet är det ingen reklam under direktsänd fotboll i tv, så engelska fotbollsfans njöt ostörda av cupdramat mellan Everton och Liverpool i 90 minuter ... plus 15 minuters förlängning ... sen i 13 minuter till.

Då tryckte nån på reklamknappen.

Rafa Benitez satt och skrev ner sina straffsparksläggare på en lapp, Everton öste på med en man mer (Lucas utvisad efter 75 minuter), målchanserna var emellertid få och allt pekade på ett dramatiskt straffavgörande i FA-cupens fjärde omgång.

Folk med ett hjärta i Everton eller Liverpool satt och gnagde på soffborden av spänning.

Då bestämde sig nån usling på tv-kanalen ITV att vi borde se ett reklaminslag. Matchens första och enda. Mitt i ett anfall. Mitt under ett avgörande läge. Mitt i den 28:e av 30 förlängningsminuter i ett liverpoolderby i FA-cupen.

Pool en berg- och dalbana

Självklart blev det mål just då.

Självklart slog en inhoppare vid namn Gosling till mitt i denna gigantiska tv-blåsning.

I samma sekund som en ITV-medarbetare sannolikt fick sparken skickade Dan Gosling, 19, en högerfot i den breda röven på Liverpools manager Rafa Benitez.

Nu blir det Everton–Aston Villa i FA-cupens åttondelsfinal.

Vad det blir av Liverpool återstår att se.

Det är en ständig berg- och dalbana. Efter ligasegern mot Chelsea senast låg det på nåt sätt i luften att det skulle bli stryk mot Everton, ty det går inte att lita på Liverpool längre, du vet aldrig vad du får.

Nu blev Captain Marvel, Steven Gerrard, skadad efter bara en kvart. Hela Goodison Park jublade när han gick ut. Det säger en del om rivaliteten mellan klubbarna, men det säger också en del om skräcken/respekten för Steven Gerrard.

Evertons seger rättvis

Som om inte det vore nog visades Lucas ut när en kvart återstod. En svår match blev ännu svårare för Liverpool. Men det problemet hade kanske undvikits om Rafa Benitez satsat på Javier Mascherano på mittfältet från början?

Nå, som det hela utvecklade sig var Evertons seger rättvis. Arteta var bra på mitten, ytterbackarna Baines och Hibbert tilläts vara bättre än de egentligen är, mittbacken Jagielka var på nytt strålande och utklassade Torres,

Cahill blev som vanligt a-pain-in-the-ass på de fasta situationerna i matchens senare del.

Liverpool visade stort fighterhjärta och hade perioder med stort bollinnehav, men gnagdes ner så småningon med en man kort. Jag tror inte jag var den ende som tänkte att ... det hade inte varit så dumt att ha Robbie Keane på bänken, va?

Liverpool ser sårbart ut

Det cirkulerar många konspirationsteorier i affären Benitez-Keane ute i fotbollsvärlden, och att nånting är skumt i den idiotiska historien står klart. Med skador på Gerrard och en Torres som inte är fysiskt hundraprocentig kan vi i alla fall konstatera att Liverpool ser sårbart ut just nu.

Benitez har Premier League och Champions League kvar att vinna. Det kommer inte att ske. Störst chans att ta en stor fotbollstitel till staden Liverpool i vår har ... Everton i FA-cupen.