Chelsea sparkar Scolari

Dåliga resultaten orsaken

Foto: Jon Super
Luiz Felipe Scolari.
FOTBOLL

Han var världsmästaren som skulle göra Chelsea till Europamästare.

Succén har dock uteblivit.

Nu sparkar Chelsea Luis Felipe Scolari.

– Tyvärr har resultaten och insatserna försämrats vid viktiga tillfällen den här säsongen, skriver klubben i ett meddelande.

Efter 0–0-matchen hemma mot Hull senast skrek publiken på Stamford Bridge ut sin ilska mot Luis Felipe Scolari. "Du vet inte vad du gör", skanderade supportrarna. Nu tycks det som om klubbens styrelse håller med för i dag kom beskedet att Scolari får gå med omedelbar verkan.

– Luis Felipe Scolari har fått sparken i dag. Chelseas styrelse vill visa sin tacksamhet för hans tid som manager. Felipe har tagit med mycket positivt till klubben sedan han kom hit och vi känner en sorg över att vårat sammarbete har tagit slut så tidigt, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Lysande start

Scolari kom till klubben inför säsongen för att leda laget tillbaka till toppen i ligan och för att se till att man äntligen fick vinna Champions League. Men efter en lysande start så har maskinen hackat. För tillfället ligger Chelsea inte bättre än fyra i ligan och det tycks som om den senaste 0–0-matchen blev droppen som fick bägaren att rinna över.

– Tyvärr tycks resultaten och insatserna av laget bara blivit sämre vid viktiga tillfällen den här säsongen. För att kunna fortsätta utmana om troféerna som vi kämpar om kände vi att det var viktigt att göra en förändring nu, skriver klubben.

Chelsea söker ersättare

Nu tar assisterande tränaren Ray Wilkins över tillfälligt, men räkna med att Chelsea söker efter ett stort namn för att ta över klubben nu.

– Sökandet efter en ny manager har redan startat och vi hoppas ha någon på plats så snart som möjilgt, meddelar klubben.

Chelsea spelar härnäst en oerhört viktig match borta mot Aston Villa.

FAKTA

Tränarkarusellen i Premier League

3/9 2008: Alan Curbishley lämnar West Ham United efter missnöje med klubbens värvningspolicy. Italianeren Gianfranco Zola ersätter.

4/9 2008: Kevin Keeagan lämnar Newcastle United med orden: ”En klubb bör inte påtvinga en manager spelare han inte vill ha”. Ersattes av Joe Kinnear.

25/10 2008: Juande Ramos får sparken från Tottenham Hotspur efter en usel start på ligaspelet.

26/10 2008: Harry Redknapp bekräftar att han tar över Tottenham och därmed lämnar han Portsmouth. Det innebar i sin tur att Tony Adams klev upp som huvudansvarig i Portsmouth.

4/12 2008: Sunderlands manager Roy Keane, 38, säger upp sig från sin tjänst efter veckor av spekulationer. Han var missnöjd med framtidsförhandlingarna samtidigt som Sunderland började sladda i tabellen.

16/12 2008: Blackburn kickar Paul Ince. Sam Allardyce, 54, utsätts till ersättare dagen efter.

9/2 2009: Tony Adams, 42, får lämna jobbet som tränare i Portsmouth efter bara tre månader.

9/2 2009: Luis Felipe Scolari får lämna Chelsea.