Kampanjen fortsätter

I morgon viftar Cityfansen med svenska flaggor

FOTBOLL

I morgon kommer Cityfansen vifta med svenska flaggor på Anfield Road.

Allt är en del av en kampanj som Manchesters största tidning driver för att ”Save Sven”.

–?Vi väntar oss inte att Thaksin ändrar sig, men han måste förstå att alla är mot honom, säger Mike Whalley, en av reportrarna bakom projektet.

Foto: Manchester Evening News
Manchester Evening News startade en unik kampanj för att rädda Svennis jobb.

När City i morgon möter Liverpool kommer tusentals supportrar ha rivit ur och tagit med sig Manchester Evening News baksida. Anledningen är enkel: sidan pryds av en svensk flagga, Sven-Göran Erikssons huvud och budskapet ”Save Sven”.

Tidningen har aldrig tidigare drivit en liknande kampanj, men enligt Mike Whalley var det nu nödvändigt.

–?Vi fick mängder av reaktioner från fans, gamla Cityspelare och tränare. Det överraskande var att alla – alla! –var på Svens sida. Vanligtvis när någon sparkas är några förvånade medan andra ser fram mot förändring i klubben, men den här gången råder enighet, säger han.

97 % vill ha honom

Tidningen bad även sina läsare tycka till om ägaren Shinawatras beslut att byta tränare. Resultatet var tydligt, men överraskade inte Mike Whalley:

97 procent ville ha kvar Svennis, trots att laget ”bara” ligger nia i tabellen.

–?Kanske är han inte den mest framgångsrike tränaren för City, men han är den störste personligheten som har tränat laget. Men huvudskälet är att City slog United i båda mötena: det har inte hänt på 38 år. Att vinna på Old Trafford är viktigare än ligan, så tycker många här, säger Whalley.

Det är få som förstår varför Shinawatra vill göra sig av med Svennis efter den lyckade säsongen. Men lokalkonkurrenten, Manchester Uniteds manager sir Alex Ferguson, är inte chockad.

–??Ingenting överrumplar mig. Jag är överraskad på ett sätt, men i dag ger sig alla typer av ägare in i fotbollen, säger Ferguson.

Brittisk press skriver att Svennis ersättare redan är klar: Luiz Felipe Scolari ska enligt Daily Mirror ha tackat ja till ett erbjudande på 30 miljoner kronor om året.