Blev hjälte – med snedträff

Jonas Olsson: Jag ska göra fem mål i år också

1 av 4
formtoppad Jonas Olsson (mitten) har hittat hem i England. I går gjorde han segermålet mot Middlesbrough. FOTO: AP
FOTBOLL

Tre veckor i England har gett resultat.

Mot Middlesbrough styrde Jonas Olsson uppspelen, slog in matchens enda mål – och hyllades av brittiska tidningar som planens dominant.

– Jag hade hela tiden känslan att jag skulle göra mål, säger svensken till Sportbladet.

Brittisk press hyllar i dag svenske Jonas Olsson. Sunday Times ger honom högst betyg av alla, Sunday Express korar honom till man of the match.

Anledningen är till stor del det som hände i 53:e minuten.

– Jag försökte nå en hörna men den kom över mig. Det blev en tilltrasslad situation och bollen kom tillbaka. Så jag sköt med högern, säger Olsson.

Det låter skitfult.

– Ja, det var det. Riktigt fult. Men jag hade en nick i stolpen i första halvlek, så känslan var hela tiden att jag skulle göra mål i dag.

För drygt tre veckor sedan bodde Jonas Olsson i holländska Nijmegen och gjorde sig redo för en ny säsong i NEC:s backlinje.

Men så köpte West Bromwich svensken, ordnade flytten i rakettempo och gav direkt förtroendet att sköta lagets uppspel.

Gårdagens avgörande mot Middlesbroguh var Olssons tredje match på engelsk mark. Och än så länge blomstrar fotbollslivet.

Ska ha mycket boll

– De har värvat mig för att jag ska ha mycket boll. Försvarsmässigt går det mycket fortare, jag mötte trots allt Carew förra veckan och Mido och Afonso Alves nu. Men allt har gått bra hittills, säger han.

Jonas Olsson är back, men går framåt på alla fasta situationer nära mål. Och även om fullträffen mot Middlesbrough var ful, så lovar han att vi snart kan glömma det. Det var nämligen inte hans sista i Premier League.

– Med min längd ska jag ha ett par målchanser per match. Jag gjorde fem mål förra året och det blir nog något liknande här, säger han.

FAKTA

Jonas Olsson

Ålder: 25. Längd: 1,93. Vikt: 84. Klubbar: Landskrona Bois, NEC Nijmegen, West Bromwich Albion.