Arsenal dubbelnollade – igen

Fjärde raka 0-0 matchen

FOTBOLL

LONDON. Fjärde matchen utan insläppt mål – bara en liten detalj stör Arsenal.

De har inte gjort några heller.

– Ett tung smäll för oss, erkänner Arsène Wenger.

Wenger har tränat Arsenal i tolv år. Han har vunnit tre ligatitlar, fyra cuptitlar och lett sitt lag i en Champions League-final.

När han kom ut och mötte pressen i går hade han varit med om något nytt.

För första gången har hans lag gått mållöst från fyra raka ligamatcher: 0–0 mot West Ham, 0–0 mot Tottenham, 0–0 mot Sunderland och så 0–0 mot Fulham.

– En stor besvikelse, säger Wenger.

– En stor del handlar om psykologi, men det är svårt att se vad som handlar om taktik, om teknik.

Fulham inledde bäst

Ett slitet Arsenal satsade på 4-4-1-1, med Samir Nasri bakom Robin van Persie, men de började matchen med ett spel som var klasser sämre än Fulhams.

– Vi hade problem både offensivt och defensivt. Fulham var bättre de första 20, säger Arsène Wenger.

Det var de också. När spelet var välordnat var Fulham ett bättre lag, men när lagen började byta chanser med varandra hittade Arsenal fram till vassare målchanser.

Framför allt var det Robin van Persie som var nära att spräcka nollan, men Fulham-målvakten Mark Schwarzer var matchens bäste spelare.

– De testade vår målvakt mer än vad vi testade Almunia. Men vi har mognat, vi tog en poäng och inte tack vare negativ fotboll, säger Fulham-tränaren Roy Hodgson.

Utan bortaseger

Roy var, förstås, nöjd med 0–0. Fulham har fortfarande inte vunnit borta den här säsongen, och av sju

oavgjorda har de sex senaste slutat 0–0.

I går hade Roy Hodgson sitt största problem på högerbacksplatsen. John Paintsil var avstängd, och i slutet av första halvlek skadades Chris Baird. Då – först då – fick Fredrik Stoor chansen.

Var du nöjd med Fredriks insats, Roy?

– Ja. Fredrik har mer att ge än han visat hittills. Han fick en svår uppgift och var mer intresserad av att inte göra några misstag.