Liverpools kollaps

Förlust mot Middlesbrough – nu är ligasegern långt borta

Foto: NIGEL RODDIS
Xabi Alonso skickar bollen i eget mål.
FOTBOLL

Liverpools chanser att vinna ligaguldet blir allt mindre.

Förlust mot Middlesbrough i dag – och nu är Pool sju poäng efter Man United, med en match mer spelad.

Efter poängförlusten mot Manchester City i förra veckan var Liverpool mer eller mindre tvunget att ta tre poäng mot Middlesbrough.

Men det blev en svart eftermiddag för Pool på Riverside.

Xabi Alonso gjorde olyckligt självmål i den 32:a minuten. Bottenlaget Middlesbrough ökade sedan på till 2–0 i den 63:e minuten genom turken Tuncay.

Sju poäng efter

Liverpool saknade sedan inte möjligheter att reducera. Dirk Kuyt hade öppet mål – efter briljant framspelning av Steven Gerrard – men missade.

– Under de första 30 minuterna hade vi fem bra chanser men missade alla. Det har varit samma problem hela säsongen och det var likadant i dag, säger Liverpools manager Rafa Benitez till AP.

I och med förlusten är Liverpool nu sju poäng efter Manchester United, med en match mer spelad. Avståndet kan alltså växa till tio poäng och då det bara återstår elva omgångar ser det illa ut för Liverpool.

För Middlesbrough, som kämpar för att undvika nedflyttning, var det naturligtvis tre sköna poäng.

– Vi visste att vi var tvungna att spela på topp. Det var en viktig seger för oss. Vi har börjat göra mål igen och du kan se att självförtroendet börjar komma tillbaka, säger Middlesbroughs manager Gareth Southgate till AP.