Newcastle jagar Riise

Har erbjudit sig att låna stjärnan

FOTBOLL

Flytten till Roma blev inte som John Arne Riise hade tänkt sig.

Nu kan han vara på väg tillbaka till Premier League – men i så fall i Newcastles tröja.

Foto: AP
John Arne Riise kan vara på väg till Newcastle.

John Arne Riise, 28, har under perioder varit bänkad i Roma och därför ser Newcastle möjligheten att locka till sig norrmannen. Joe Kinnear, manager i Newcastle, bekräftar nu att klubben har gjort framstötar för att få stjärnan att lämna Italien.

I alla fall säsongen ut.

– Johns namn kom upp specifikt eftersom han inte fått spela så mycket och för att han är en bra spelare, säger Kinnear till The Journal.

– Vi har etablerat en kontakt med klubben och har frågat om det finns någon möjlighet att låna honom, säger Kinnear.

Än har Newcastle inte fått något svar och Kinnear fruktar att lånet riskerar att rinna ut i sanden om Riise etablerar sig fullt ut i Romas startelva.

– Han är tillbaka i laget och spelar bra, så det förändrar saker. När man ringer ett sånt samtal är man alltid medveten om att förutsättningarna kan ändras, säger Kinnear.


Newcastle intresserar sig även för inhemska lån. Kinnear bekräftar nu att laget försökt låna en trio bestående av Denilson, Alexandre Song och Johan Djourou av Arsenal.

Sannolikheten att Arsene Wenger släpper alla tre bedöms som liten och Kinnear har börjat misströsta.

– Jag noterade att båda (Song och Djourou) spelade när Arsenal slog Dynamo Kiev. Jag är medveten om att jag har slösat min tid genom att tänka på att låna dom.

– Jag kan förstå att han inte vill släppa Denilson heller.