Fábregas friad av FA

Fälls inte för påstådd spottloska mot Hulls tränare

FOTBOLL

Anmälan gällde en misstänkt spottloska mot Hulls assisterande tränare Brian Horton. Men på fredagen friades Arsenals spanjor Cesc Fábregas, 22, av engelska fotbollförbundet, FA.

Foto: ap
Arsenals Cesc Fábregas frias från spottloskemisstankarna av FA.

Arsenals lagkapten Cesc Fábregas har hela tiden förnekat spottloskan. Det var efter den oavgjorda kvartsfinalen i FA-Cupen i mars på Emirates Stadium som irritation uppstod mellan de båda lagens spelare. Spelare och tränare i Hull kritiserade efteråt Cesc Fábregas för dåligt uppträdande.

FA hittar inga bevis

– Om de stänger av mig för att ha spottat så är jag lugn, för jag vet i huvud och själ att jag inte har gjort något fel, har Fábregas sagt.

Men i dag meddelade FA att man inte har kunnat hitta några bevis som styrker spottloskan. Så därför frias Fábregas. Spanjoren spelade inte matchen men återfanns efter matchen på innerplan i privata kläder. Fler Arsenal-nyheter: den brittiska tidningen the Sun uppger att Arsene Wenger vill köpa Fulhams mittback, norrmannen Brede Hangeland, för 185 miljoner kronor. Hangeland är även kapten i det norska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM