Intresset för Olof Mellberg bekräftat – av Aston Villa

”Juventus har skickat oss ett brev”

FOTBOLL

Aston Villa bekräftar nu att Juventus är intresserat av Olof Mellberg.

– Juventus har skickat oss ett brev och sagt att de vill prata med Olof, säger managern Martin O’Neill på klubbens hemsida.

Olof Mellberg.

Sportbladet berättade i dagens tidning att Aston Villa inte kände till att den svenske landslagsbacken läkarundersökts av Juventus.

Men nu skriver Aston Villa på sin egen hemsida om affären, som väntas bli klar inom kort.

– Juventus har klart och tydligt visat sina intentioner, och det har klubben sin fulla rätt att göra, säger Martin O’Neill.

Riskerar inte frysfacket

– Olof har varit här i sju år och har förtjänat rätten att göra det här. Han vill se sig omkring och det behöver inte ha något med pengar att göra. Han kan mycket väl vilja ha ett miljöombyte.

– Om en klubb som Juventus visar intresse, och du har ett kontrakt som går ut om sex månader, bör du undersöka alla möjligheter.

O’Neill har inte gett upp hoppet att behålla Mellberg, skriver Aston Villas hemsida. Men om svensken lämnar klubben, vilket verkar mest troligt, hamnar han inte i frysfacket.

– Olofs engagemang har varit utmärkt och även om han bestämmer sig för att lämna i sommar har jag inga tankar på att inte spela honom, säger O'Neill.