”Jag hoppas stanna i många år”

Svennis öppnar för förlängning med City

FOTBOLL

Ägaren Thaksin Shinawatra har redan erbjudit honom en livstids anställning – och nu öppnar Svennis själv för en förlängning på sin tid i Manchester City.

– Jag hoppas stanna här i många år, säger Eriksson till Manchester Evening News.

Den svenske tränaren tecknade ett treårskontrakt med City inför årets säsong, men efter succéstarten i Premier League i höstas och den stabila formen under vintern tar spekulationerna nu fart om att Svennis redan kan vara inne på att stanna längre.

– Att vara manager i en klubb i Premier League gör mig glad och jag har kommit in bra i City. Jag hoppas stanna här i många år.

Samtidigt passar den förre engelske förbundskaptenen på att tydligt deklarera hur han vill att framtidens City ska spela.

”Att vara manager i Premier League gör mig lycklig”

Senaste förlusten i ligan (0–1 mot Everton) tog hårt på Svennis som tyckte att laget slarvade i passningsspelet, ett spelsätt som rättades till i FA-cupvinsten mot Fredrik Ljungbergs West Ham.

– Det var viktigt för mig att vi spelade bra fotboll, eller åtminstone försökte att spela så mot West Ham. Vi visade rätt intentioner och ibland försökte vi till och med att spela för mycket...vid ett tillfälle är jag övertygad om att Richard Dunne trodde att han var Maradona.

– Jag hoppas stanna här i många år och vi ska vara ett spelande lag. När jag köper nya spelare ska de vara killar som spelar på det sättet.

I Andreas Isaksson-fallet är City fortfarande öppna för en snabb affär under transferfönstret.

– Vissa spelare hos oss är nära att få spela för sitt land i EM-slutspelet och det är bara schyst att de får chansen (att lämna klubben).