Wennman: Det hela känns märkligt efter den sega soppan med Isaksson

FOTBOLL

LONDON. Melodier det gnolas på bland svenskar i England just nu:

Abbas ”Money, Money, Money”

(Erik Edman), Abbas ”Take A Chance On Me” (Chippen), Abbas ”So Long” (Andreas Isaksson) och Abbas ”SOS” (Svennis).

Abbas Hassan är däremot helt osjungen.

Sorry, kunde inte låta bli den.

Jag är möjligen förvirrad av nyheten om att Manchester City skriver kontrakt med Elfsborgs reservmålvakt. Eller snarare...förbryllad.

Abbas Hassan har jag sannerligen inte sett mycket av (det är väl inte så många som har det), det enda jag minns är några av de där åtta målen han släppte in mot Djurgården på Stadion för ett par år sen, och en mentalt svagare ung man än Hassan hade kanske klappat ihop och lagt ner efter den upplevelsen.

Tävla på samma vilkor

Men nu är han hux flux i Premier League, värvad som back up till Joe Hart och Kasper Schmeichel, och enligt Citys ledning en av tre målvakter som kommer att tävla på samma villkor. Abbas Hassan har enligt vad jag förstår imponerat på målvaktscoachen Eric Steele, inte minst under ett framträdande i reservlaget.

Det hela känns märkligt efter den sega soppan med Andreas Isaksson ... nu landar det en svensk, 22-årig, helt orutinerad målvakt i City medan Sveriges landslagskeeper fortfarande går omkring i Manchester och drömmer om en ny klubb.

Om tolv dagar stänger transferfönstret och City utgår givetvis från att Isaksson kan säljas eller lånas ut.

Men om det inte händer nåt, vad ska Isak göra då?

Sitta och knyppla ljusblå halsdukar ute på anläggningen i Carrington?

Antydan till panik

Det har ju varit dålig sprutt på affärsverksamheten i City sen nyår, det har egentligen inte hänt nånting alls, och det ligger otålighet i luften bland Citys fans. Landar det inte nån storfräsare snart? Finns det några pengar att handla för? Varför köper inte Svennis en anfallare?

Det är lätt att förstå den antydan till panik som börjar uppstå. Men så är situationen i många klubbar. Transferfönstret kan vara en bedräglig hägring, en godisbutik som öppnas framför ögonen och där många fans tror att det bara är att gå in och plocka ner i en påse.

Fortfarande är det bara lag med extrema resurser som kan handplocka storstjärnor av Anelka-typ i januari. Vi ska komma ihåg att Manchester City inte är Chelsea.

Jag förstår Svennis problem. Han sa i går att han haft långt gångna förhandlingar med ett par bra nyförvärv, men att tidpunkten var fel. Spelarna ville hellre vänta till sommaren.

Inte råd med toppnamnen

Svennis ”bekymmer” är att det gått så bra för City att kraven och förhoppningarna stegrats. Mycket vill ha mer. Citys utsvultna supportrar ser en jättechans att vara med och slåss om en plats ute i Europa, så varför hostar inte ägaren Shinawatra upp stålar NU? Varför händer inget?

Det kommer det säkert att göra inom de närmaste dagarna, särskilt eftersom lånet Nery Castillo blir borta i sex veckor. Men det där riktiga toppnamnet som Svennis pratat om – The Big One – tror jag inte City har råd med.

Svennis får nog köra med det han har och vara nöjd ändå, det har ju gått över förväntan så här långt.

En annan svensk som förefaller nöjd är Erik Edman, som förstås tjänar en bra slant på flytten till Premier League.

Jag tycker det är kul att han är tillbaka i England, särskilt eftersom jag anser att han inte fick den uppskattning han var värd i Tottenham.

Nu är ju inte Wigan världens sexigaste fotbollslag eller planetens mysigaste plats. Jag skulle inte köpa en sommarstuga i Wigan-trakten.

Som vänsterback i den klubben är det ingen risk att Edman hamnar i ett bländande rampljus, men det kan han säkert leva med.

Jag skrev om mina drömmar i höstas och svävade ut i fantasier om Zlatan och Johan Elmander i Premier League.

Jag fick Erik Edman i Wigan och Abbas Hassan i Manchester City. Nåja.

FAKTA

på plats

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM