Liverpoolfansens protest

Tvingade klubbägarens son lämna pub

Foto: AP Foto.
En av många banderoller som protesterar mot Liverpools amerikanska ägare.
FOTBOLL

Liverpools fans har på nytt protesterat mot klubbens amerikanska ägare.

Under ett besök på puben Sandon möttes sonen till en av ägarna av missnöjda ramsor och spottloskor.

Att de amerikanske ägarna Tom Hicks och George Gillett inte är särskilt populära bland Liverpools fans är ingen nyhet.

Hånfulla ramsor, kritiska banderoller och omröstningar på nätet har varit vardagsmat sedan duon köpte klubben i mars 2007.

Nu har fansen visat sitt missnöje ännu en gång. Tom Hicks son, Tom Hicks Jr, gick på en lokal pub efter Liverpools seger med 3-2 över Middlesbrough i lördags.

Sandon är ett av de ställen där de mest hängivna Liverpool-fansen går och när de förstod vem den amerikanske gästen var började missnöjet jäsa, enligt den lokala tidningen Liverpool Echo. Ramsorna ekade i puben och en person spottade åt Hicks håll.

– När Hicks livvakter sedan började närma sig hällde en supporter en pint öl över honom. Med tanke på vad en öl kostar på Sandon är det en kraftfull protest, berättar Liverpool Echo reporter Tony Barrett som var på plats.

Hicks junior säger själv att gick till Sandon för att se var hans klubb grundades. Trots incidenten med ölen verkar han inte ångra besöket.

– Jag respekterar att en del av besökarna inte alls tycker som vi, men så är det ibland. Jag hann ha flera konstruktiva samtal med supportrar under mitt korta besök där och jag ser fram emot att följa upp dem nästa gång jag är i Liverpool, säger Hicks till nyhetsbyrån AP.