Arsenals Eduardo avstängd för filmning

Filmade mot Celtic – nu stängs Arsenals Eduardo av

Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

Uefa stänger av Arsenals Eduardo i två Uefa-matcher. Anledningen: den kroatiske anfallaren bedöms ha filmat i Champions League-kvalmatchen mot Celtic i onsdags.

”Klubben är besviket på Uefa:s beslut...” skriver Arsenal i ett uttalande.

Eduardo slog själv in straffen och Arsenal slog ut Celtic. Uefa, Europeiska Fotbollförbundet, gjorde på tisdagen klart att man stänger av Eduardo i två Europamatcher. Det innebär att Gunners får klara sig utan kroaten i Champions League-matcherna mot Standard Liege och Olympiakos.

Arsenal har tre dagar på sig att överklaga

Nu har Arsenal tre dagar på sig att överklaga. Eduardo ramlade till marken utan att någon kontakt med Celtics målvakt Artur Boruc ser ut att förekomma. Men domaren Manuel Mejuto Gonzalez blåste för straff, till Celtic-spelarnas stora förtret.

En irriterad Arséne Wenger

Uefa:s motivering till avstängningen är att Eduardo anses ha lurat domaren medvetet. Arsenal skriver vidare på sin hemsida att man ska fundera på hur man ska gå vidare. Klubbens manager Arséne Wenger har tidigare varit mycket kritisk till Uefa:s behandling av Eduardo-ärendet:

– Jag tycker att detta är en fullständig skandal, det är oacceptabelt! För mig är det en häxjakt vi ser och inte en objektiv bedömning av ett fall, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM