Man City: Den galna shoppingen är över

Nu kommer miljonerna rulla allt saktare ur Manchester

Foto: AP
Manchester Citys brassestjärna Robinho firar ett mål.
FOTBOLL

Manchester Citys galna spelarköp är en av fotbollsvärldens stora snackisar i år. Men nu säger klubbens manager Mark Hughes att det är slut på de vansinniga investeringarna.

– Vi kommer inte att agera på marknaden på det här sättet en gång till, säger Hughes enligt Manchester Evening News.

De två senaste transferfönstrena kan med Manchester City-ögon bara beskrivas på ett sätt: kaosartade. Massor med spelare har lämnat. Och den stora pengapåsen har öppnats för att köpa in dyra stjärnspelare som ersättare.

Supershoppingen är över

Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré och Gareth Barry är bara några exempel. Miljonerna har flödat – men nu är det slut på supershoppingen. Det säger managern Mark Hughes.

– Vi kommer inte att agera på marknaden på det här sättet en gång till. Det har varit en makalös ruljans på personal, säger Hughes enligt Manchester Evening News.

...men klubben kopplas ännu samman med spelare.

Även om de riktiga stora spelarinvesteringarna läggs på is i Manchester City så kopplas klubben samman med en del mindre etablerade spelare. David Bentley är ett exempel. Även om Hughes har massor med nya spelare att integrera så har City öppnat Premier League bra med tre raka segrar.

Ska utveckla spelare i framtiden

– Egentligen är ju det här en process som ska göras under 3-5 år, men vi har försökt att göra det under två transferfönster, säger Hughes.

I framtiden ska Manchester City köpa lovande och utvecklingsbara spelare i stället för färdiga superstjärnor.

– Laget är i bra form. Vi har handlat bra och är bättre än för tolv månader sedan. Det har varit en spännande tid, och intresset för vad vi har hållit på med har varit enormt. Men vi gillar det, avslutar Mark Hughes.