Manchester United kan straffas – som Chelsea

Klubben anklagas ha värvat supertalang regelvidrigt

FOTBOLL

I går bakbands Chelseas värvarmöjligheter fram till 2011 efter en dom från FIFA.

Nu kan Manchester United gå samma öde till mötes.

Klubben misstänks ha lockat över Le Havres Paul Pogba, 16, med pengar under bordet och kan nu straffas.

– Utgången med Chelsea är väldigt uppmuntrande, säger Le Havres ordförande Alain Belsoeur.

Paul Pogba. FOTO: GETTY IMAGES

I går briserade bomben i hela fotbollsvärlden.

Chelsea anses ha agerat regelvidrigt vid kontrakteringen av Gael Kakuta och förbjuds av FIFA att registrera nya spelare fram till januarifönstret öppnar 2011.

Nu kan Manchester United bli nästa klubb som träffas av FIFAs slägga då klubben anklagas för att ha lockat över Le Havres supertalang Paul Pogba på ett otillåtet – och liknande sätt som Chelsea – tidigare i somras.

Le Havre försäkrar att Pogba var under kontrakt när han lämnade klubben för spel på Old Trafford, ett optionskontrakt som signerades av spelaren i november 2006 och bevittnades av hans föräldrar och som knöt Pogba till ett proffskontrakt från det att han fyllde 16 år i mars i år.

Dök upp i England

Men i stället försvann Pogba plötsligt från Le Havre och dök upp på Old Trafford, men Chelseas dom i går har skapat hopp i den franska klubben.

– Utgången med Chelsea är väldigt viktig och väldigt uppmuntrande, säger Le Havres ordförande Alain Belsoeur till The Times.

Hans hopp står till FIFA som måste ge Pogba grönt ljus att representera United, och med det franska fotbollsförbundet bakom Le Havre så kommer fallet med all sannolikhet undersökas.

– Självklart följer vi händelserna. Det är väldigt allvarligt, och vi är övertygade om att vi kommer vinna eftersom det är för allas bästa. Inte bara för oss, utan för hela sporten, säger Belsoeur.

Fransmännen hävdar att de har bevis på att Manchester United lockade över Pogbas föräldrar med otillåtna medel, bland annat ska United ha betalat Pogbas föräldrar stora summor pengar under bordet, och Le Havre säger att detaljerna kommer lämnas in som underlag till FIFA.

Engelsmännen dementerar dock att någon otillåten betalning gjorts eller att några regler brutits.

Hoppas United straffas

– Det är fullständigt nonsens. Allt har gjorts enligt FIFAs riktlinjer, säger en talesman för Manchester United till The Times.

Men fransmännen står på sig.

Le Havre säger att de kontaktade Brian McClair, chef för Man Uniteds ungdomsakademi, personligen och förklarade att Pogba stod under kontrakt.

Trots det ska United ha agerat och knutit spelaren till sig och nu hoppas Alain Belsoeur att United går samma öde till möte som Chelsea.

– Vi är inte den enda klubben som plundrats. De stora brittiska klubbarnas har rykte om sig att inte producera egna talanger utan att handplocka dem från andra länder. Vi hoppas att FIFAs agerande ska ändra på de engelska klubbarnas uppförande, men vi får se, säger han.

Le Havre har ännu inte lämnat in någon anmälan till FIFA, men väntas göra så snart.