Även Fiorentina anmäler United

Storklubben i nya problem

FOTBOLL

Inte bara Le Havre har hamnat i konflikt med Manchester United.

Nu är även Fiorentina på väg att anmäla den engelska storklubben till Fifa.

Anledningen: De hävdar att United har skrivit kontrakt med Michele Fornasier på ett otillåtet sätt.

Foto: AP

Förra veckan framkom det att Manchester United kan drabbas av köpstopp – precis som toppkonkurrenten Chelsea. Anledningen: De ska ha lockat över Le Havres 16-årige talang Paul Pogba med pengar under bordet.

Nu är de regerande Premier League-mästarna i blåsväder igen. Denna gång är det den italienska Serie A-klubben Fiorentina som hävdar att klubben ska ha handlat spelare på ett otillåtet sätt.

Ingen undersökning inledd

16-årige Michele Fornasier, som gick till United i juli, tillhörde tidigare Fiorentina. Nu har den italienska klubben kontakt Fifa för att undersöka om övergången skedde på ett regelvidrigt sätt.

– Men än så länge har ingen formell undersökning inletts eftersom relevanta dokument fortfarande behöver kompletteras. Först då kan vi utvärdera möjliga framtida steg, säger en talesperson på Fifa till Guardian.

United säger sig dock vara säkra på att ha agerat rätt, enligt Guardian. Spelare får i Italien inte skriva på kontrakt innan de är 18 år, och Fornasier ska därför inte ha varit kontrakterad av Fiorentina i somras.

Fortsättning lär följa.