Adebayor sågar Bendtner – och Arsenals fans

Man Citystjärnan: ”Nicklas gav mig fingret”

FOTBOLL

Manchester Citys Emmanuel Adebayor piskar upp stämningen inför mötet med sin gamla klubb.

I en intervju sågar han både Arsenals fans och anfallaren Nicklas Bendtner.

– Nicklas gav mig fingret när vi spelade i samma lag. Så gör man bara inte, säger Adebayor.

Emmanuel Adebayor har fått en lysande start i sin nya klubb. På tre Premier League-matcher har han gjort lika många mål.

Nu väntar ett hett möte mot Arsenal och det är uppenbart att Adebayor inte saknar sin gamla klubb.

– Det som är bra med City är klubbens fans. De älskar dig. Arsenal har många fans som egentligen inte är några fans. Arsenal har fans från Amerika och Jamaica. I dag är de Arsenalfans, i morgon kommer de att vara Manchester United-fans, säger Adebayor till Daily Telegraph.

Sågar Bendtner

Stjärnan passar inte bara på att såga sina gamla supportrar. Han ger sig dessutom efter danske landslagsmannen Nicklas Bendtner.

– Nicklas har haft en lätt resa. Han fick chansen i Arsenals ungdomsakademi och han har fått chansen att spela i landslaget, säger Adebayor.

Och fortsätter:

– Om du är ung måste du lära dig. Oavsett vilka kvalitéer du har, så måste du lyssna på andra. Om Cristiano Ronaldo gått till United och tänkt ”jag är bra”, så hade han inte blivit världens bästa spelare. Han jobbade med Uniteds spelare och försökte anpassa sig. Unitedspelarna gjorde honom stor och Nicklas tror att han kan göra allt själv, säger Adebayor.

– Nicklas gav mig fingret när vi spelade ihop (i ligacupmatchen mot Tottenham). Jag är ledsen, men du kan inte göra så mot din lagkamrat.