”Han försökte skada mig”

Van Persie rasande efter Adebayors överfall

FOTBOLL

Allt handlade om Emmanuel Adebayor efter Citys 4-2-seger mot Arsenal i Premier League.

Adebator stod för en stämpling i Robin van Persies ansikte, blev sedan matchvinnare med ännu ett mål och firade hånfullt framför Arsenalfansen.

– Jag är ledsen och besviken på min förra lagkamrat Emmanuel Adebayors huvudlösa och brutala stämpling på mig, säger Van Persie.

Han har kritiserat sina gamla fans och sågat sina förra lagkamrater. Mötet mellan Emmanuel Adebayors nya och gamla klubb blev också precis så hett som väntat.

Ställningen var 1–1 efter första halvlek och Arsenal dominerade inledningen av andra. Det var då Robin van Persie kom sent i en närkamp med Adebayor. Cityspelaren svarade med en stämpling i van Persies ansikte.

”Försökte skada mig”

– Han försökte skada mig, säger Van Persie.

– Jag vet att han var ute efter en kollision eftersom han ändrade sin kroppsställning så att han skulle träffa. Jag tycker att det är djupt respektlöst. Han visade en stor brist på klass i dag, både mot mig och fansen.

Efter matchen rasade Van Persie mot Adebayors respektlösa uppförande mot sina gamla lagkamrater.

– Jag är glad att jag inte skadade mig allvarligare. Han träffade bara centimeter från mitt öga. Jag har inte fått någon ursäkt och inga ord utbyttes efteråt. Han hade sin egen agenda i dag och det är dåligt för fotbollen. Det är dåligt för sporten vi alla älskar.

”Känslorna tog över”

Domaren friade dock Adebayor och anfallaren kunde i den 80:e minuten nicka in det avgörande 3–1-målet. Adebayor firade det målet med att sprinta över hela planen, hela vägen fram till Arsenalfansens sektion.

För det tilltaget blev han varnad av domaren.

– Jag var väldigt glad över att få göra mål. Innan matchen har personer sagt saker och det har skrivits saker. Känslorna tog över, säger Adebayor till AP.

Shaun Wright-Phillips chippade sedan in 4–1 och Arsenals Tomas Rosicky, som gjorde comeback efter en lång tids skada, snyggade till siffrorna till 4–2.