”Adebayor stängs av i tre matcher”

Brittiska tidningsuppgifter: Missar derbyt mot United

FOTBOLL

Han hånade Arsenalklacken – och stämplade Robin van Persie i ansiktet.

Nu får Emmanuel Adebayor tre matchers avstängning, enligt engelska News of the World.

– Han hade sin egen agenda och det är dåligt för fotbollen. Det är dåligt för spelet som vi alla älskar, säger van Persie.

Foto: Getty
Stämplad – i ansiktet.

Manchester City vann matchen med 4–2 och visade verkligen att ”big four” har utökats till ”big five”. Men snacket efteråt handlade mest om Adebayor.

Först drog han till sig Arsenals vrede när han stämplade Robin vad Persie. van Persie kom för sent in i en närkamp med Adebayor, togolesen svarade med en stämpling i van Persies ansikte.

– Jag hade tur som inte fick en svår skada, han nuddade mig bara några centimeter från mitt öga. Jag har inte fått någon ursäkt av honom, det byttes inga ord efteråt, säger van Persie.

”Känslorna tog över”

När Adebayor sen nickade in 3–1 för City sprang han tvärs över hela planen, fram till Arsenalklacken, för att fira sitt mål. Supportrarna svarade med att ursinnigt kasta in saker mot Arsenals forne skyttekung.

– Jag var väldigt glad över att få göra mål. Innan matchen har personer sagt saker och det har skrivits saker. Känslorna tog över, säger Adebayor till AP.

Engelska tidningen News of the World skriver att Emmanuel Adebayor nu får tre matchers avstängning, vilket skulle innebära att han missar derbyt mot Manchester United på söndag.