”Han sparkade på alla”

Ordkriget mellan Adebayor och hans gamla lagkamrater i Arsenal fortsätter

1 av 2
Alexandre Song.
FOTBOLL

Efterspelet kring förra helgens heta möte mellan Manchester City och Arsenal blir allt smutsigare.

Nu säger Alexandre Song, 22, att Emmanuel Adebayor, en gång hans bäste vän, spårade ur fullständigt på plan.

– Han var aggressiv och sparkade på alla. Det var inte normalt.

Relationen mellan Emmanuel Adebayor och Arsenal var ansträngd redan innan anfallsstjärnan såldes till Manchester City. Detta efter att tidningsuppgifter gjort gällande att spelaren kunde tänka sig en flytt till Milan och helt frankt förklarade i pressen att han bara spelade för pengar.

Häcklades av fansen

Så när Adebayor ställdes mot sitt gamla lag förra helgen blev han häcklad av Arsenalfansen. Togolesen svarade genom att spela mycket fysiskt och dessutom fira framför de rasande bortasupportrarna efter att han punkterat matchen, 3-1.

Efterspelet har varit hätskt från båda sidor och nu ger sig även Arsenalmittfältaren Alexandre Song in i debatten. Song var en av Adebayors närmaste i London. De umgicks flitigt och bodde till och med hos varandra, men vänskapen ser nu definitivt ut att vara över.

”Kolo snackar skit”

– När han flyttade till City blev allt annorlunda. Jag ringde honom två eller tre gånger, men han struntade i att ringa tillbaka, säger Song till The Sun.

Kolo Toure, som även han gick till City i somras, sade tidigare i veckan att Adebayor gjorde som han gjorde eftersom han blev illa bemött av sina förra lagkamrater i spelartunneln innan matchen.

– Kolo snackar skit. Det är nonsens. ”Ade” var som en storebror för mig i London, men om han inte ringer tillbaka, varför ska jag stå i spelargången och skratta med honom för, frågar sig Song.

Om Adebayors fysiska spel, som bland annat resulterade i fula dobbmärken i Robin van Persies ansikte, säger Song:

”Han slog mig”

– Han var aggressiv och sparkade på alla. Det var inte normalt. Och när de fick en frispark slog han till mig. Jag kunde inte tro att det var sant.

På torsdagen kom domen efter stämplingen på van Persie. Adebayor stängs av i tre matcher och riskerar ytterligare avstängning för sin uppviglande gest mot Arsenalfansen.