Här är bilden som skakar Man City

Craig Bellamy i våldsamt bråk – slog man i ansiktet

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Här gör skandalspelaren Craig Bellamy bort sig igen. Efter den tunga derbyförlusten på Old Trafford slår Manchester City-stjärnan en man i ansiktet – samtidigt som planinkräktaren hålls tillbaka av vaktpersonal.

Den tunga derbyförlusten mot Manchester United blev för mycket för Manchester Citys kanske bäste spelare: tvåmålsskytten Craig Bellamy. Efter slutsignalen tog sig en man in på innerplanen – det är oklart vilket lag han sympatiserar med – och efter en snabb gångmarsch var mannen framme hos Craig Bellamy.

Bellamy slog mannen i ansiktet

Bilden visar hur Craig Bellamy slår mannen i ansiktet samtidigt som planinkräktaren hålls tillbaka av vaktpersonal. Craig Bellamy, som tidigare varit inblandad i flera disciplinära oegentligheter, kan hamna i trubbel på grund av slaget trots att mannen som han slog bröt mot engelsk lag när han befann sig på Old Traffords innerplan.

”Det är inte acceptabelt”

Sky Sports konfronterar Manchester Citys manager Mark Hughes med det inträffade efter matchen.

– Jag såg inte händelsen, men killen ska inte vara inne på planen. Det är inte acceptabelt, säger Hughes som också berättar att avbytaren Javier Garrido träffades av ett mynt från hemmasektionen i halvtid.

Bellamy kommer säkerligen utredas av FA

Citys manager säger vidare att han tycker att flera aspekter på slagsmålet mellan Craig Bellamy och mannen på innerplanen, förmodligen känslomässiga, ska tas i beaktan. Men säger också att han inte tror att det kommer hända. Engelska Fotbollförbundet, FA, kommer nu med största sannolikhet att utreda bråket och myntattacken.

FAKTA

Bellamy har varit i bråk tidigare

Namn: Craig Bellamy.

Ålder: 30.

Född: I Cardiff, Wales.

Klubb: Manchester City.

Tidigare Bellamy-skandaler: Under åren i Newcastle (2001-2005) hann Craig Bellamy med att stängas av i tre matcher efter att ha sparkat Inters Marco Materazzi. Han kastade också en stol mot dåvarande tränaren John Carver. Med nye Newcastle-managern Graeme Souness funkade ingenting. De bråkade om allt och det slutade med att klubben bötfällde Bellamy med två veckolöner. Souness sade i en intervju att Bellamy aldrig mer skulle spela i Newcastle. I februari 2007, när Bellamy spelade i Liverpool, straffades han med två veckolöner i böter efter att ha slagit lagkamraten John Arne Riise med en golfklubba under en träning.