Alex Ferguson fick glädjefnatt efter Owens mål: ”En fantastisk match – kanske tidernas bästa derby”

FOTBOLL

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson underströk vad många gamla fotbollsfans kände efter Manchester United–Manchester City, festen som slutade 4–3:

– Kanske det bästa derbyt genom tiderna.

Ferguson var som en dröm för rubrikmakarna efteråt, han kallade bland annat City för ”en högljudd granne, ni vet hur det är med såna, man får försöka stå ut med dem och leva sitt eget liv”, och spelade ut ett rätt arrogant register efter Michael Owens seger

mål under de omdiskuterade stopptidssekunderna.

– Det var en fantastisk fotbollsmatch att se, men det var våra obegripliga försvarsmisstag som gjorde den sevärd. Det kan ha varit tidernas bästa derby, men jag hade hellre sett att vi vunnit med sex, sju mål. Vi var värda det, sa Sir Alex efteråt.

”Vi blir starkare”

Mark Hughes tog ett glas vin på Sir Alex kontor och kom sen samlad och dämpad till presskonferensen.

– Jag vill väldigt gärna ha en förklaring till varför domaren la till så mycket tid. Men jag tror inte jag kommer att få nån, sa han.

Sir Alex säger att United borde vunnit med minst sex mål?

– Uhum. Okej. Vi har en målvakt som har betalt för att göra räddningar. Vi hade ett stolpskott också.

Var ni värt en poäng?

– Vi kan spela bättre. Men vi visade stor karaktär.

Är City på allvar? Är ni ett topplag i ligan?

– Ni har nog märkt hur bra vi är. Och vi blir starkare för varje dag. Vi är i toppstriden för att stanna. Det förstår också United. Om ni såg Sir Alex, Brian Kidd och Gary Neville dansa framför vår bänk efter slutsignalen fattar ni vad den här segern betyder för dem. De tar oss på definitivt på allvar.