Joe Cole tillbaka efter skadehelvete

Förväntas starta i kvällens ligacupmatch

FOTBOLL

Joe Cole är redo för comeback efter den knäskada som höll han borta från fotbollen i åtta månader.

Nu siktar 27-åringen på en ordinarie plats i stjärnspäckade Chelsea – och i Fabio Capellos VM-trupp.

– Jag har verkligen saknat min fotboll, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Joe Cole.

För två år sedan missade Joe Cole en hel säsong på grund av olika skador. Och för åtta månader sedan var det dags igen då spelfördelaren ådrog sig en allvarlig ligamentsskada i ena knäet.

Men efter mödosam rehab är spelaren nu redo för comeback. Och enligt Skysports kan mittfältaren få chansen från start i kvällens ligacupmatch mot Queens Park Rangers.

Höll sig mental stark

– Jag har verkligen saknat min fotboll och det har varit svårt att titta på från sidan. Men jag är 27 och har varit med om det mesta tidigare i karriären så jag lyckades ändå hålla mig mentalt stark genom processen, säger han.

Att spela i ligacupen är en sak, att göra det i ligan och i Europaspelet en annan. Men Coles mål är förstås att ta en ordinarie plats i den mördande konkurrensen i Chelsea och sedan även ta en plats i Englands VM-trupp.

– Han ger oss något annorlunda, och VM blir en härlig morot för honom. En fullt frisk Joe Cole ska vara med i Englands trupp, där han kan spela på alla tre positioner i deras mittfältsdiamant, säger Chelseas assisterande tränare Ray Wilkins.