Diouf: De kastade bananer på mig

Blackburnstjärnan talar ut om bollkalle-incidenten

FOTBOLL

Blackburns anfallare El Hadji Diouf anklagas för att ha skrikit rasistiska tillmälen till en bollkalle i söndagens förlustmatch mot Everton.

Nu talar stjärnan ut om incidenten:

– Jag sa inte ett ord till pojken. Men fansen kastade bananer på mig, säger han.

Foto: AP

Det är långt ifrån första gången den hetlevrade målsprutan hamnar i trubbel. Tidigare under karriären har han slagits på plan och anklagats för att ha spottat på fans. Och i söndags var det dags igen. I samband med ett inkast ska spelaren ha sagt: ”F**K off white boy” till en bollkalle. Men Diouf nekar till uttalandet och säger att det istället var han som utsattes för rasism.

”Behandlades som en hund”

– Jag sa inte ett ord till pojken. Men jag sa till linjedomaren att bollkallarna måste respektera spelarna. Han kastade tillbaka bollen till mig som man kastar ett ben till en hund. Och dessutom kastade fansen bananer på mig. Fjärdedomaren lovade då att han skulle skriva en rapport och varsko polisen.

Men istället var det Diouf som fick prata med ordningsmakten efter att flertalet Evertonfans pratat med bollkallen och sedan anmält spelaren till polisen.

”Har flera vita vänner”

– De förhörde mig i tre minuter. Att ett barn anklagar mig för något sånt här är oacceptabelt, säger Diouf, som menar att han fått en oförtjänt tuff stämpel.

– Jag har hamnat i andra problem tidigare, men aldrig något som rör rasism. Jag har flera vänner som är vita, exempelvis Gael Givet här i Blackburn. Man kan inte bara skylla på El Hadji Diouf jämt och ständigt. Jag är oskyldig.

ARTIKELN HANDLAR OM