”Johan måste börja leverera”

Elmander bänkad och sågad av tränaren

Foto: FOTO: GETTY IMAGES
Svenskmöte Mötet mellan Sebastian Larssons Birmingham och Johan Elmanders Bolton slutade med seger för Bolton men en ”förlust” för Elmander. Svensken tvingades följa hela matchen från bänken.
FOTBOLL

BIRMINGHAM. Svenskmöte i Premier League och 13 dagar kvar till kvalrysaren i Parken.

Då pekade Sebastian Larssons formkurva uppåt. Medan Johan Elmander bänkades.

– Johan måste acceptera att han som alla andra måste leverera, säger Boltoncoachen Gary Megson till Sportbladet.

Johan Elmander avgjorde ligacupmatchen mot West Ham i veckan.

Han hyllades av tränaren Gary Megson – men i går var han återigen bänkad.

Svensken började värma upp redan efter 25 minuter.

Men vid ställningen 1–0 till Bolton i början av andra halvlek blev Elmander snuvad på inhoppet av sydkoreanske nyförvärvet, mittfältaren Chung-Yong Lee.

Som dessutom tackade för förtroendet genom att avgöra matchen fyra minuter från slutet.

– Johan är en del av truppen men han måste acceptera att han som alla andra måste leverera. Så det spelar ingen roll för mig hur mycket han kostade eller var han kommer ifrån eller har för rykte. Han måste leverera, säger Boltoncoachen Gary Megson till Sportbladet efter matchen.

Tuff konkurrens

Men det kan bli tufft för svensken att leverera. Megson berömde nye anfallaren Ivan Klasnic och sa att han kommer att få mycket speltid tillsammans med Kevin Davies på topp.

En som däremot fick en bra genomkörare med knappt två veckor kvar till ödesmatchen mot Danmark i VM-kvalet var Sebastian Larsson.

Larsson tillbaka

Han var tillbaka i Birmingham efter sin lårskada, och fick 90 stabila minuter i benen.

– Det var väl okej, man blev lite trött på slutet.

Känns det som du är tillbaka fysiskt?

– Jadå, det tycker jag, det var inga problem så. Det är alltid skönt att få en match. Jag missade ju bara en vecka, så det var ingen fara, och jag har inga känningar i låret heller.

Danmarksmatchen – vad känner du inför den?

– Jag har inte tänkt något speciellt på den sedan förra landskampen, det har varit fokus på spel här. Men det är klart att det är en fantastisk match.

Gårdagens match på St Andrew’s var Larsson inte helt nöjd med.

Efter att Tamir Cohen gett Bolton ledningen på nick redan i tionde minuten försvarade bortalaget sig effektivt. Och trots att Kevin Phillips kvitterade i 84:e minuten efter snyggt väggspel med Christian Benitez avgjorde Lee på retur efter Matt Taylors frispark i stolpen.

ARTIKELN HANDLAR OM