Här är storlagens galna målfester

Liverpool och Tottenham bjöd på styrkebesked – satte tillsammans elva mål

Foto: AP
Tottenhams Robbie Keane firar ett av sina fyra mål mot Burnley.
FOTBOLL

Liverpool körde över Hull med 6–1 efter ett hattrick av Fernando Torres. Och Tottenham krossade Burnley med 5–1 efter fyra mål av Robbie Keane. Snacka om målfester.

Wigan stod för dagens skräll i Premier League när man körde över Chelsea med 3–1. Om Chelsea föll igenom – så klarade Liverpool och Tottenham att svara upp mot förväntningarna. Båda lagen körde över sina motståndare – och hänger med i toppen av tabellen. Pool och Spurs har tre poäng upp till Manchester United och Chelsea i toppen.

Torres och Keane värst

I Liverpools seger mot Hull City på Anfield inledde Fernando Torres målskyttet redan efter tolv minuter. Två mål senare hade han svarat för ett hattrick. Ryan Babel svarade för två mål och Steven Gerrard ett i förnedringen av Hull. Geovanni tröstnätade för gästerna.

Tottenham smyger med

På lika många poäng som Liverpool hittar vi Spurs, som under lördagen sprang över Burnley med 5–0 efter fyra mål av Robbie Keane och ett av Jermaine Jenas. I den släpande tabellen har dock Manchester City chans att gå upp på lika många poäng som Man Utd och Chelsea om man vinner sina två kommande matcher.