Attackerad efter avhoppet

”Sol Campbell är Englands mest själviska man”

1 av 2 | Foto: AP
Det var då. Efter bara en match spelad har tröjan med nummer 32 gått till historien.
FOTBOLL

Han dumpade Svennis och Notts County efter en match.

Nu går tv-stjärnan och fotbollskrönikören Piers Morgan till attack mot Sol Campbell.

– Han är den mest själviska mannen i England, säger Morgan.

Ryggradslös.

Patetisk.

Tv-stjärnan Piers Morgan sparar inte på krutet när han kritiserar 35-årige Sol Campbells beslut att lämna Notts County efter bara en match. I sin krönika i brittiska tidningen Daily Mail ger han sin egen version av vad som hänt de senaste veckorna.

”Gjorde en Beckham”

– Låt oss börja med att klargöra en sak, här och nu. Han skrev på kontraktet med den här undermåliga klubben för pengarna. De erbjöd honom 440 000 kronor i veckan i fem år. Och 35-åringen kunde knappt fatta att han hade haft så tur, säger Piers Morgan.

Han gjorde helt enkelt en Beckham, konstaterar tv-stjärnan. Valde plånboken före fotbollen.

– Han gick ut och fånade sig på samma sätt som Beckham gjorde, och pratade om en ”ny utmaning”, men vi vet ju alla sanningen. Han fick en fin liten förtjänst, säger Morgan.

Förlust på hemmaplan

Sedan blev det avspark, och verkligheten gjorde sig påmind. Fotbollsspelaren, som tidigare varit en del av Arsenals ”The invincibles” under 2003-2004 fick nu istället se sig besegrad på hemmaplan mot Morecambe med 2-1. Knappast ett resultat som Campbell tänkt sig. Och en förvånad och besviken Sven-Göran ”Svennis” Eriksson fick strax efter stå på en presskonferens och förklara varför superstjänan övergivit laget.

– Jag vet inte den egentliga anledningen, men han gillade inte planen, eller omklädningsrummet eller något sånt, sa Svennis då.

”Alla skrattade bakom din rygg”

Rappakalja a´la Campbell, skriver Piers Morgan i Daily Mail.

– Vad förväntade du dig egentligen, Sol? Ett gym med golvvärme och en gigantisk jacuzzi? Nej, det gjorde du inte, för Svennis visade dig hela härligheten innan du skrev på. Vad du egentligen inte gillade, min kära vän, var att du insåg att alla skrattade bakom din rygg. Och du insåg att din chans att spela för England igen hade åkt rakt ned i soptunnan. Och precis som Beckham fick du panik. Och som den själviske spelare du är så gjorde du det som du alltid har gjort. Du vände på klacken och gick. Arsene Wenger kallar dig ”modig”. Det är du inte. Du är ett själviskt arsle, säger Piers Morgan.

ARTIKELN HANDLAR OM