”Kommer inte låta honom förstöra allt”

Storbråk skakar Tottenham

Foto: AP
Harry Redknapp.
FOTBOLL

Roman Pavlyuchenko, som inte spelat för Tottenham sedan oktober, säger att managern Harry Redknapp ”driver med honom”.

Ett uttalande som inte har gått hetlevrade Redknapp obemärkt förbi.

Allt talar nu för att ryssen lämnar Spurs i januari.

– Jag kommer inte låta en person riskera att förstöra allt, säger Redknapp till Daily Mail.

Bråket började efter att Pavlyuchenko blivit bänkad hela ligacup-mötet med Manchester United 1 december.

”Lovade mig speltid”

– Innan matchen bjöd han in mig till ett möte och sa: ”Imorgon blir din chans att visa upp dig inför 75 000 åskådare. Vi måste ta vara på den”. Han tog vara på den genom att hålla mig på bänken i 90 minuter, säger anfallaren till rysk press enligt The Guardian.

Managern har en helt annan version av händelseförloppet.

– Han fick aldrig höra att han skulle få spela. Han sa att han mentalt inte var redo att spela fotboll just då och jag sa att ”Okej, om du inte är redo att spela så...”

”Han driver med mig”

Petningen har startat ett rejält bråk parterna emellan där 28-åringen säger att Redknapp behandlar honom som ett skämt.

– Du kan inte förstå hur trött jag är på att sitta på bänken. Vill du höra ett skämt i London? Det är: ”Harry Redknapp startade med Roman Pavlyuchenko”. För mig skulle det vara roligt om det inte var så smärtsamt. Jag har en känsla av att managern driver med mig.

Tottenham har fått en succéstart på säsongen och det offentliga bråket stör nu harmonin. Harry Redknapp är allt annat än nöjd med Pavlyuchenkos frispråkighet.

”Kommer titta på bud”

– Ta upp det med mig om du har ett problem. Klubben går jättebra, vi spelar fantastiskt och är topp fyra i ligan, vi vinner matcher i överflöd och det har aldrig gått bättre här. Jag kommer inte låta en person riskera att förstöra det, säger Redknapp.

Engelsmannen säger också att ryssen, som inte spelat sedan förlusten mot Arsenal i slutet av oktober, har bett om att få lämna klubben. En önskan som troligtvis blir uppfylld under transferfönstret i januari.

– Om det kommer ett bud som motsvarar vad han är värd så kommer vi att titta på det. Men jag är inte så galen att jag ger bort honom.