Liverpools skadechock

Tolv man kan missa nyckelmatchen

FOTBOLL

Pressade Rafa Benitez har stora problem inför onsdagen Champions League-match mot Lyon.

Tolv spelare riskerar att missa matchen som Liverpool måste vinna för att ha en realistisk chans att ta förstaplatsen i gruppen.

– Hade Fernandos (Torres) skada blivit värre hade vi nästan inte haft någon alls på onsdag, säger spelaren Jamie Carragher till The Times.

Foto: Getty Images
Steven Gerrard.

Liverpool är sex poäng efter Lyon i grupp E med tre matcher kvar att spela. Onsdagens möte är därför en nyckelmatch om Liverpool ska ha en realistisk chans att ta förstaplatsen i gruppen och få en gynnsam lottning i slutspelet.

Men det är ett stukat lag Rafa Benitez ställer på benen. Tolv man riskerar att missa matchen, däribland nyckelspelarna Fernando Torres och Steven Gerrard.

Chansade med Torres

– Skadeproblemen vi har innebär att vi måste spela utan Gerrard, Torres, (Glen (Johnson), (Albert) Riera och utan den massa spelare i för många matcher, säger Rafa Benitez.

Benitez valde ändå att chansa med en halvskadad Fernando Torres i helgens 1-3-förlust mot Fulham. Anfallaren plockades av efter 60 minuter som en säkerhetsåtgärd men är ändå osäker till spel mot.

– Om Fernandos skada hade blivit värre i slutet hade vi inte haft någon alls på onsdag, säger Jamie Carragher.

Spelar på sprutor

Efter kräftgången i ligan, där laget har nio poäng upp till ledande Chelsea, är Champions League Liverpools stora chans att rädda säsongen. Många tippar därför att Fernando Torres kommer att spela på sprutor.

En chansning då spanjoren riskerar att bli borta upp till en månad om han slår upp sin lårskada.

Sämsta på 50 år

Liverpool har förlorat sex av de sju senaste tävlingsmatcherna vilket är klubbens sämsta statistik på 50 år, enligt The Times. Tränaren Rafa Benitez uppges sitta löst men vill inte prata om sin framtid.

– Min framtid är mot Lyon.

FAKTA

De kan missa matchen:

Fernando Torres, Steven Gerrard, Albert Riera, Martin Kelly, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Fabio Aurelio, David Ngog, Diego Cavalieri och Alberto Aquilani.