Stjärntränarnas krav: TV-bilder

Efter Gallas handsmål: nu vill Wenger, Ferguson och Redknapp använda TV-bilder

Foto: ap
Arsene Wenger, Sir Alex Ferguson och Harry Redknapp.
FOTBOLL

Thierry Henrys fusk med handen har engagerat hela fotbollsvärlden.

Nu kräver en rad tunga tränarprofiler att videogranskning införs.

- Vi kan inte acceptera att bedömningen i en avgörande situation blir felaktig bara för att vi inte vill använda de hjälpmedel som finns tillgängliga i den moderna fotbollen, säger Arsenals Arsene Wenger.

Wenger utvecklar:

– Fotbollsvärlden accepterar att en miljard människor ser en sak som en ensam person inte gör, och så är det han som får rätt. Det går inte.

Överens med ärkerivalen

För ovanlighetens skull får fransmannen medhåll av sin ständige antagonist Sir Alex Ferguson.

– Det är inte fråga om att vi ska gå runt och fråga alla spelare och tränare i världen om deras synpunkt. Det vi menar är att videoteknologi kan hjälpa domarna, säger Manchester United-tränaren.

Går att undvika

Ferguson och Wenger är inte ensamma om den åsikten. Även Tottenhams Harry Redknapp och Barcelonas Pep Guardiola tycker att det är hög tid att modernisera fotbollen.

– Folk har varit på månen men vi kan inte se om en boll har nuddat en hand. Vid viktiga händelser så kunde fjärdedomaren bara ta en titt på TV-skärmen, det skulle inte förstöra spelets rytm, säger Redknapp.

– Det skulle bara ta några sekunder för honom att titta på videon, fatta ett beslut och sedan låta spelet fortsätta. Då skulle man kunna undvika sådana här situationer, säger Guardiola.

Henry ångerfull

Huvudpersonen själv var i går mycket ångerfull och bad Irland om ursäkt efter det regelvidriga tilltaget som ledde fram till William Gallas mål som tog Frankrike till VM.

- Ja, jag tog bollen med handen. Men jag är ingen fuskare och har aldrig varit det. Det var en instinktiv reaktion på en boll som kom oerhört snabbt, säger Thierry Henry och fortsätter:

- Naturligtvis skäms jag över det sätt som vi vann på och jag tycker väldigt synd om Irland som definitivt förtjänar att vara i Sydafrika. Det mest rättvisa vore att spela om matchen.

Fifa meddelade i går att resultat (1-1) står fast.