Munkavle – efter 9–1-förnedringen

Presschefen: Vi åkte på en förödmjukande förlust

FOTBOLL

Erik Edman och Wigans spelare har fått munkavle av klubbledningen – i en vecka.

– Vi åkte på en förödmjukande förlust. Nu koncentrerar spelarna sig på fotboll, säger presschefen Ed Jones till Sportbladet.

Foto: GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS
uselt Aaron Lennon skjuter in 5–1 förbi Erik Edman, som hade en riktigt tung dag. ”Wigans vänstersida kollapsade när Lennon lekte med Edman”, skrev Sportbladets krönikör Peter Wennman efter matchen.

Jätteförlusten mot Tottenham på White Hart Lane i går har satt djupa spår hos Wigan.

När spelarna samlades under måndagen meddelade klubbledningen att ingen spelare får uttala sig om 1–9-förlusten mot Tottenham. Media tillåts inte heller göra några intervjuer

”Gäller hela veckan”

– Detta gäller hela veckan fram tills nästa match, säger presschefen Ed Jones.

Vems är beslutet?

– Det tänker jag inte avslöja.

Klubbens A-lagstjärnor skulle i dag ha deltagit vid en öppningen av en ny affär i ett köpcentrum i Wigan, cirka 30 km öster om Manchester.

Den öppningsceremonin ställdes in med kort varsel.

– Trycket på spelarna och klubben är enormt. Spelarna behöver vara ifred. Det finns ett samband mellan förlusten i går och att det engagemanget ställdes in, säger Jones.

Tottenham ledde matchen med 1–0 i paus i går när gästerna klappade ihop fullständigt.

Svenske vänsterbacken Erik Edman var en av de som hade det allra tuffast.

Tottenhams Aaron Lennon snurrade med den tidigare landslagsförsvararen rejält och anfallaren Jemaine Defoe gjorde totalt fem mål när Tottenham svarade för åtta mål under den andra halvleken.

Möter Sunderland

Nu hoppas Wiganledningen att tystnaden ska läka sargade självförtroenden.

– Det var en förödmjukande förlust. Alla vill prata med våra spelare. Svenska journalister vill tala med Edman, men svaret är nej, säger Jones.

– Vi har tagit det här beslutet nu, men samtidigt är det inte unikt. Vi gjorde likadant efter vi hade besegrat Chelsea för att spelarna skulle fokusera på nästa match, säger Ed Jones.

Wigan möter tabellåttan Sunderland, som tränas av Steve Bruce som i somras lämnade Wigan, hemma på lördag.