Liverpooldirektören: Benitez sitter säkert

”Diskussionen är olämplig”

Foto: ap
BLIR KVAR I LIVERPOOL  Rafa Benitez har knappat utfört stordåd så här långt den här säsongen, men sitter ändå säkert.
FOTBOLL

Att Liverpool skulle vara på väg att sparka tränaren Rafael Benitez efter lagets kräftgång i ligan och uttåget ur Champions League stämmer inte.

I alla fall om man får tro klubbdirektören Christian Purslow.

– Han har precis skrivit på ett nytt femårskontrakt så diskussionen är olämplig, säger han.

Liverpool vaknade för sent i årets upplaga av Champions League och trots segern på tisdagskvällen står det nu klart att 2005 års mästarlag blir trea i gruppen. En motgång som tillsammans med lagets minst sagt knackiga säsongsinledning gör att tränaren Rafa Benitez position ifrågasatts av media och vissa fans. Från ledningshåll verkar dock förtroendet vara intakt.

– Du kan aldrig förutspå baklängesmål i sista minuten, vilka varit kostsamma för oss i årets Champions League. På den grunden kan man inte ta beslut gällande tränarens vara eller icke vara, säger Liverpool-direktören Christian Purslow enligt Sky.

”Olämplig diskussion”

Klubben förlängde med tränaren i somras och avser inte bryta samarbetet, som inleddes redan 2004.

– Han har skrivit ett nytt femårskontrakt så diskussionen är olämplig.

Enligt Purslow finns det heller ingen risk att klubben hamnar i ekonomisk knipa på grund av misslyckandet i Champions League. Direktören avslöjar att delägarna George Gillett och Tom Hicks hade med i beräkningarna att laget kunde åka ur Champions League i ett tidigt skede.

– Om vi bara gör en hyfsad insats i Europa League (nästa steg för Liverpool) hamnar vi på en neutral nivå gällande finanserna.

ARTIKELN HANDLAR OM