Didier Drogba knockade Arsenal

Stjärnan tvåmålsskytt i Chelseas 3–0-seger

FOTBOLL

Didier Drogba knockade Arsenal på Emirates Stadium.

En läcker skarv och en ännu läckrare frispark gav Chelsea segern i Londonderbyt.

Foto: AP
Didier Drogba visade klassen mot Arsenal.

Spelmässigt var det utan tvekan hemmalaget Arsenals match. Men vad hjälpte det när Chelsea – och framför allt Didier Drogba – visade ruskig effektivitet i straffområdet?

Efter att ha varit tillbakapressat större delen av första halvlek, stack Chelsea upp i en kontring i den 41:e minuten. Didier Drogba mötte inlägget och skarvade mycket elegant upp bollen i det bortre krysset.

Bara fyra minuter senare, i första halvleks sista minut, hittade bollen samma kryss – igen.

Mål bortdömt

På nytt var det Ashley Cole som stod för inlägget, men den här gången var det Arsenalbacken Thomas Vermaelen som olyckligt skickade in bollen i egen kasse.

Rättvist med en 2–0-ledning för Chelsea?

Knappast.

Arsenal jagade naturligtvis en tidig reducering i andra halvlek. Andrej Arsjavin satte också 1–2, men i situationen innan blev Eduardo avblåst för att ha slagit bollen ur Petr Cechs händer. Reprisen visade att det var en mycket tveksam avblåsning.

Chelsea kontrollerade sedan matchen och i den 86:e minuten slog den briljante Drogba till igen. På typiskt manér satte han en frispark, perfekt slagen i Almunias vänstra hörn.

– Det var en väldigt bra match. Om du besegrar Arsenal borta har du gjort ett bra jobb, I defensiven gjorde vi det fantastiskt, alla jobbade verkligen som ett lag, säger Chelseas tränare Carlo Ancelotti .

Arse...noll

Arsenal, som inte förlorat på Emirates sedan i maj (just mot Chelsea, 1–4) är nu mållöst i två raka matcher. 0–1 mot Sunderland förra lördagen, 0–3 mot Chelsea i går.

Saknaden av anfallsstjärnan Robin van Persie, som kan bli borta hela säsongen, är stor.

Men managern Arsene Wenger vill ändå inte ge upp titeljakten.

– Jag tror inte det här är över. We är krigare och det måste vi bevisa i nästa match, säger Arsenalbossen till AP.

FAKTA

CHELSEAS MÅL

0-1

Ashley Cole slår ett lågt inlägg från den vänstra delen av straffområdet som Didier Drogba möter och slår in i det högra krysset.

0-2

Ashley Cole slår ett nytt vänsterinlägg. Denna gång kommer Arsenals back Vermaelen och glidtacklar in bollen i eget mål.

0-3

Drygt 20 meter från målet slår Drogba till med en frispark som går förbi muren och förbi Almunia vid dennes vänstra stolpe.

ARTIKELN HANDLAR OM