Därför skriver inte Fábregas på för Barça

”Man ska vara tacksam mot de som har hjälpt dig”

FOTBOLL

Tung derbyförlust med 0–3 mot Chelsea i går.

I stället kan Arsenal glädjas åt lagkaptenen Cesc Fábregas, 22, senaste kärleksförklaring.

– Jag älskar Arsenals sätt att spela och vill fortsätta att vara en del av det som pågår här, säger spanjoren i en lång intervju med Daily Mail.

Foto: Foto: AP
Cesc Fábregas gör sitt bästa för att ta död på de återkommande Barcelona-ryktena.

De flesta fotbollsspelare behöver endast fokusera på att spela just fotboll. Arsenals Cesc Fábregas är ett undantag. Förutom att leverera fantastisk fotboll i Londonlaget Arsenal tas hans tid också upp av ständiga Barcelona-dementier.

"Annars hade jag lämnat när jag haft chansen...”

– Jag vill fortsätta att vara en del av det som pågår här. Annars hade jag lämnat när jag haft chansen, som för tre år sedan, två år sedan eller förra året. Jag tror på det här laget och vet att vi kan uppnå saker, säger Fábregas.

Den spanske landslagsmittfältaren är inne på sin sjunde säsong i Arsenal. Något som är ovanligt för en 22-åring.

– "Bossen" (Arsène Wenger) tror mer på oss än någon annan, och jag känner att jag är en del av det. Jag vill inte misslyckas här. Jag tycker att man ska vara tacksam mot de som har hjälpt dig, säger Fábregas.

Jämför sig med Gerrard

Han liknar sin situation med Liverpools lagkapten Steven Gerrard, som stannat i klubben under lång tid trots ihärdiga erbjudanden från påstridiga klubbdirektörer världen över.

– När Steven Gerrard hade chansen att lämna valde han att stanna i klubben i sitt hjärta, och jag tror aldrig att han kommer ångra det. Han tog ett beslut och är tvingad att tro att det är det rätta, säger Fábregas.