United-stjärnan utpressad av maffian – betalade för att rädda sin familj

1 av 2
Berbatov.
FOTBOLL

LONDON. Maffiagänget krävde 6 miljoner kronor av Man United-stjärnan Dimitar Berbatov.

Om han inte betalade skulle hans fru Elena och deras nyfödda dotter kidnappas. Berbatov blev så rädd att han gjorde upp med maffian, skriver Daily Mirror.

För tio dagar sedan blev Dimitar Berbatovs mamma kontaktad av en maffialedare i Bulgarien som framförde hoten mot hennes son och hans familj.

Berbatov tog det hela på allvar. Han ska enligt Daily Mirror ha varit i hemlandet och flydde tillbaka till England så fort han gjort upp med gänget. Alex Ferguson ska ha lånat ut sitt privatplan så att Berbatov kunde ta sig säkert till Manchester.

Vågade inte

Daily Mirror skriver att Berbatov inte vågade kontakta polisen. Källor i den undre världen påstod att det inte var någon idé för honom att göra det eftersom personer på inrikesdepartementet fanns med i utpressningshärvan.

Därför såg Berbatov ingen annan utväg än att förhandla fram en uppgörelse och maffian gick till slut med på att lämna hans familj ifred. Om han betalade hela den krävda summan framgår inte. Manchester United har förbättrat säkerheten runt Berbatovs hem, men klubben vill inte ge några kommentarer kring det inträffade.

Dimitar Berbatov kidnappades själv när han var 18 år gammal och spelade för CSKA Sofia.