Backe berättar om tuffa pressen

Notts Countys manager Hans Backe: ”Vi måste upp direkt, finns inget annat”

FOTBOLL

Ägarna: ett stenrikt arabiskt affärskonsortium.

Närmaste chefen: Sven-Göran Eriksson.

Nu berättar Notts Countys manager Hans Backe, 57, om de tuffa kraven i Nottingham.

– Vi måste lämna League Two den här säsongen, något annat finns inte. Men pressen bekymrar mig inte, säger Backe till Sportbladet.

Foto: Foto: AP
Notts Countys svenske manager Hans Backe berättar nu om sitt nya jobb i den engelska fjärdedivisionen.

Notts County ligger sexa i League Two efter 19 omgångar – laget har sju poäng upp till serieledarna Rochdale.

Hans Backe säger det på en gång:

– Jag håller verkligen med de som säger att den här ligan är englands svåraste att ta sig ur.

Hur menar du då?

– Det är en fruktansvärt fysiskt tuff och aggressiv liga. Arbetskapaciteten är enorm och lagen kör för fullt i 90 minuter. Vi å andra sidan har ett tekniskt lag, så vi måste lära oss att hantera tuffheten. Vi har ett par oavgjorda resultat för mycket, det ska vi försöka ändra.

Vad måste du och laget uppnå i år för att det ska vara acceptabelt?

– Vi måste bli topp tre och ta oss ur League Two den här säsongen. Det finns inget annat med tanke på det här femårsprojektet (som ska resultera i en Premier League-plats, reds anm).

Det innebär väl en inte helt obetydlig press att ha det hängande över axlarna?

– Press? Det bekymrar mig inte. Det var en jäkla skillnad när man var yngre. Men nu kan man stå upp och argumentera för sina idéer när som helst och var som helst.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag är nere på alla träningar, det är viktigt för mig att verkligen sätta min prägel på verksamheten. Men eftersom jag är manager så tillkommer det massa administrativa uppgifter också, som att ha kontakt med agenter och så. Det är alltså mycket tuffare att vara manager än tränare.

Snart öppnar januarifönstret, vad innebär det för er?

– Att en väldigt hektisk period tar sin början. Vi ska försöka hitta förstärkningar till vår trupp, men det ska vara spelare som går rakt in och förstärker. Vi behöver inte bredda truppen, den är bra faktiskt som den är.

Tittar ni på skandinaviska spelare?

– Det är klart, jag har ju bra koll på den danska och svenska marknaden. Vi har koll på ett par namn. Men vi vill åt en viss

typ av spelare, den här ligan är så oerhört tuff. Men när Kebba (Djurgårdens Ceesay, reds anm) var här och provtränade så var jag inte på plats så jag kan inte säga så mycket om det.