Målsuccé – då hyllas Larsson av managern

”Riktiga kvalitetsfrisparkar”

FOTBOLL

Sebastian Larsson sköt två mål för Birmingham i går. Nu hyllas han av managern Alex McLeish:

– Vi vet att vi har en spelare som är kapabel till att producera riktiga kvalitetsfrisparkar.

Foto: Bildbyrån
Sebastian Larsson gjorde två mål mot Wigan.

Sebastian Larsson har under hösten blivit en allt viktigare spelare i Birmingham. I går stegade han fram två gånger och satte frisparkar i nät. Den första lite turligt, den andra var en riktig delikatess.

”Har haft en svacka”

Han skruvade den över muren och bollen smet in i målvaktens första hörn.

– I Seb Larsson vet vi att vi har en spelare som är kapabel att producera kvalitetsfrisparkar. För två år sedan skapade hans frisparkar problem men han har haft en liten svacka där de har fastnat i mureneller precis missat målet så det var härligt att se honom göra två mål i dag, säger managern Alex McLeish till klubbens hemsida.

24-åringen har spelat i England sedan han flyttade till Arsenal som ungdomsproffs. Men i går var första gången i karriären som Larsson gjorde två mål i samma match i Premier League. Totalt har han nu gjort nio Premier League-mål, tre den här säsongen.

”Stolt över gruppen”

Och Alex McLeish blev så till sig att han hyllade hela laget:

– Jag är så stolt över hur den här gruppen har spelat så här långt och jag är säker att supportrarna är det också.

Sebastian Larsson var inte ensam svensk om att göra mål i går. Den ofta hårt kritiserade Johan Elmander såg till att det blev en riktig svenskdag i Premier League i går. Bara några minuter efter att han blev inbytt för Bolton reducerade han Wolverhamptons ledning. Men det räckte ändå inte utan Wolverhampton vann med 2–1.