Tomas Rosicky skadad på nytt

”Vi är förkrossade”

Foto: AP
FOTBOLL

Arsenals mittfältare Tomas Rosicky är skadad – igen.

Tjecken utgick i hemmamatchen mot Stoke i går och beräknas bli borta en månad med ljumskproblem.

– Han är förkrossad, och det är jag med, säger Wenger enligt The Guardian.

Tomas Rosickys senaste två år kan sammanfattas med ett enda ord: skadedrabbade.

Tjecken spenderade 18 månader i rehabilitering på grund av en serie svåra lår- och knäskador, men i höstas var han äntligen tillbaka på plan igen.

Efter ömsom framgång och bakslag sedan dess blev det nu dåliga nyheter som presenterade sig i gårdagens match mot Stoke.

Utgick i halvtid

Rosicky utgick redan i halvtid med ljumskproblem, och nu uppges det att 29-åringen blir borta en månad.

– De första uppgifterna talar för att han inte blir borta mer än en månad, men det handlar om ljumskarna och vi måste invänta en röntgenundersökning som kommer inom 48 timmar. Först då vet vi hur svår skadan är, säger Wenger.

– Det blir en ond cirkel när en spelare varit borta från fotbollen så länge. Kroppen är inte van vid att producera den energin som krävs i de första matcherna, och det är svårt.

Halva truppen skadad

Arsenal liknar just nu mer en professionell sjukstuga än fotbollsklubb.

Inför matchen mot Stoke i går (seger med 2–0) var Gael Clichy (rygg), Abou Diaby (vad), Nicklas Bendtner (ljumske) och Eduardo (lår) otillgängliga samtidigt som Johan Djorou (knä), Kieran Gibbs (fot) och Robin van Persie (fotled) är långtidsskadade.

Och om inte det räckte fick William Gallas (baksida lår), Emmanuel Eboué (muskel), Armand Traoré (naksida lår) och Andrei Arshavin (fotled) skadekänningar i gårdagens match.