Århundradets miss – enligt egna klubben

Missade öppet mål – centimeter från mållinjen

FOTBOLL

Rocky Baptiste har stått för århundradets fotbollsmiss.

Det påstår i alla fall hans egna klubb Harrow Borough på klubbens hemsida efter 40-åringens ofattbara misstag i ligamatchen mot Waltham Abbey den 28 november.

Baptiste dribblade målvakten och skulle kaxigt dundra in bollen i det vidöppna målet från bara knappa metern. Men 40-åringen fick en horribel träff och skickade bollen utanför stolpen.

Över tre miljoner träffar

Missen beskrivs på klubbens egna hemsida som ”århundradets miss”och har redan över 3,3 miljoner träffar på Youtube.

Missen spär ytterligare på den legendstatus Baptiste skaffat sig i Englands lägre ligor. Som junior var anfallaren en lovande spelare och fick bland annat chansen i Chelseas juniorled. Men istället för att blomma ut har 40-åringen levt ett nomadliv på Englands bakgårdar.

Bytt klubb elva gånger på nio år

De senaste nio åren har Baptiste bytt klubb elva gånger, senast i år till dagens lag Harrow Borough i Englands motsvarighet till division 7. I de flesta klubbar har han blivit en favorit bland fansen och på meritlistan finns mål mot Liverpool och Arsenal i olika cupsammanhang.

I och med missen mot Waltham Abbey har Baptiste nu slagit igenom hos den stora massan och blivit känd över hela England. Men kanske inte av den anledning han hoppades under träningspassen med landets mest lovande juniorer i Chelsea.