Gerrard: Jag är inte en legend

Stjärnan anser inte att han platsar bland Rush och kompani

FOTBOLL

Han har spelat i klubben under hela sin karriär och vunnit både FA-cupen och Champions League.

Men Steven Gerrard vägrar kalla sig för en Liverpool-legend.

– Jag ser på Dalglish, Hansen och Rush som legender. Jag är inte en, säger Gerrard.

Steven Gerrard.

Steven Gerrard, som fyller 30 år i maj, ses av många som Mister Liverpool. Mot Blackburn senaste gjorde han sin 500:e match för klubben – och han har för avsikt att stanna en lång tid framöver.

– Jag vill göra det bästa av de närmaste fyra, fem åren. Jag har fortfarande drömmar och ambitioner som jag vill förverkliga innan jag slutar, säger Gerrard som trots sitt Liverpool-hjärta vägrar att kalla sig för en legend.

– Jag tycker inte att jag är en Liverpool-legend. Du kan bara kalla en spelare för legend när han har lagt av och du tittar tillbaka på hans karriär och ser att han har varit framgångsrik genom hela karriären. Många får legend-status lite för tidigt för min smak.

”Det är frustrerande”

– Jag ser på Dalglish, Hansen och Rush som legender. Jag är inte en. Förhoppningsvis kommer jag en dag se tillbaka på vad jag har uppnått och kan säga att jag är en av denna klubbs legendarer, men jag skulle sannerligen inte sätta mig i det facket nu.

Gerrard har fortfarande inte vunnit Premier League och är självklart inte är nöjd med Liverpools säsong hittills.

Laget går inte vidare från gruppspelet i Champions League och i Premier League ligger man efter 15 omgångar på sjunde plats, tolv poäng efter Chelsea.

– Det är frustrerande att ligga där vi ligger eftersom det var tänkte att vi den här säsongen skulle gå hela vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM