Drogbas nick (!) öppnar för Man Utd

Chelsea tappade poäng mot Everton – nu kan Man Utd gå i kapp i toppen av PL

FOTBOLL

Allt gick på räls för Didier Drogba.

Han satte två fina mål mot Everton – och var matchens kung.

En nick i Louis Sahas rygg senare står det klart: Drogbas sjabbel ger Manchester United chansen att gå i kapp i ligatoppen.

Foto: Getty Images

Matchen på Stamford Bridge slutade 3–3 – länge såg det ut som att Chelsea skulle ta ännu en säker hemmaseger men David Moyes Everton visade att det visst går att hota Chelsea och ta poäng på deras hemmaplan.

Tung start för Chelsea

Målvakten Petr Cech stod för ett självmål fram till 0–1 – men sen var det Chelsea för hela slanten ett bra tag.

Didier Drogba och Nicolas Anelka kvitterade och satte 2–1. Inhoppande Yakubu ”The Yak” Aiyegbeni satte överraskande 2–2 innan Drogba återställde ordningen med sitt 3–2-mål. Men lika glad som ivorianen var då, lika nedstämd var han efter Evertons 3–3-mål – som betydde sällsynt poängtapp för Chelsea.

Saha har aldrig gjort ett enklare mål

Drogba gick upp på en långboll i eget straffområde. Men i stället för att rensa bort bollen så råkade han nicka Evertonanfallaren Louis Saha i ryggen. Otroligt nog var nicken så pass hård att bollen studsade in i eget mål i en fin båge över målvakten Petr Cech. Om Manchester United vinner kvällsmatchen mot Aston Villa går de upp på lika många poäng som Londonlaget efter 16 spelade omgångar.