Villa skrällde mot Manchester United

Ferguson rasande på domaren

Foto: Getty Images
FOTBOLL

Manchester United hade en jättechans att gå ikapp Chelsea i toppen av Premie League efter rivalens poängförlust mot Everton.

Men United åkte själva på en tung 0–1-förlust hemma mot storlagens mardrömsmotståndare Aston Villa, lagets första i år på Old Trafford. Då kom en ny domarattack från Sir Alex Ferguson.

– Det var två stopp på två minuter och tre sekunder men vi spelade bara tre minuters tilläggstid, sade Ferguson och krävde en regeländring.

Hemmafansen fick beskedet om Chelsea poängförlust innan spelet kom igång på Old Trafford. Då tändes hoppet om att äta upp det försprång Chelsea skaffat sig i toppen av Premier League.

Tre poäng upp till Chelsea

Men efter ett tidigt nickmål av Villas Gabriel Agbonlahor förbyttes snabbt hoppet till tvivel och efterhand till ren uppgivenhet.

Det skadedrabbade Manchester United gjorde vad de kunde och skapade en mängd lägen mot Brad Friedel i Villas mål men effektiviteten var obefintlig. Det nykomponerade försvaret med Patrice Evra i mitten och mittfältaren Darren Fletcher som ytterback bjöd dessutom på ytterligare lägen för Aston Villa.

Efter matchen rasade managern Alex Ferguson mot domarteamet.

– Det var två stopp på två minuter och tre sekunder men vi spelade bara tre minuters tilläggstid, sade Ferguson och krävde en regeländring.

Villas supertrippel

– Ansvaret måste tas ifrån domarna.

Istället för delad serieledning för United blev det säsongens första nederlag på Old Trafford och tre poängs försprång för Chelsea.

För Villa, som redan slagit jättar som Liverpool och Chelsea i år, var det första vinsten på Old Trafford på på 26 år.

ARTIKELN HANDLAR OM