”Hasse har sagt upp sig i dag”

Tord Grip bekräftar att Backe lämnar Notts County

FOTBOLL

Hasse Backe lämnar Notts County efter bara nio matcher som tränare.

– Hasse har sagt upp sig. Han tycker inte att löftena han fick när han började stämmer längre, säger Tord Grip till Sportbladet.

Foto: Peter van den Berg

Nottingham Evening Post och Skysports skrev på tisdagsförmiddagen att Hasse Backe, 57, ska lämna Notts County.

”Hade ett möte med Svennis”

Svensken tog i slutet av oktober över som tränare i League Two-klubben. Han skrev då ett treårskontrakt och ersatte tränaren Ian McParland.

Efter bara nio matcher som coach väljer Backe nu att lämna klubben.

– Hasse har sagt upp sig, bekräftar Tord Grip.

– Han och Svennis hade ett möte i dag och han (Hasse) tycker inte att löftena han fick när han började stämmer längre.

Assisterande tränaren David Kevan tar tillfälligt överrollen som huvudtränare och leder laget i nästa match mot Bournemouth.

– Sven och jag kommer kommer att sätta oss ner på lördagförmiddag och diskutera hur vi vill göra (med Backes ersättare), säger nye ägaren Peter Trembling till SkySports.

Samtidigt börjar det återigen ryktas om att även Svennis kommer att lämna klubben som den gamle ordföranden Peter Trembling tog över för några dagar sedan.

Kan inte Trembling ge Svennis några ekonomiska garantier som säkrar en fortsatt satsning mot Premier League talar det mesta för att Svennis tar sitt pick och pack och drar vidare.

Även Svennis och Grip kan lämna

När Sportbladet talar med Tord Grip svävar han om duons fortsättning i klubben.

– Vi är väl kvar så länge, vi kommer avvakta och se vad Peter Trembling har att komma med, säger Grip som trots kaoset i klubben verkar hur lugn som helst.

Är det inte stressande med den här röran?

– Nej då, nej då. Vi tar det lite som det kommer, det gör vi.

Enligt The Guardian har Svennis även kallat in advokater. Den svenske sportchefen hade ett avtal med förre ägarna Munto Finans och Qadbak Investments om att en stor summa pengar skulle betalas ut till honom.