Här är Liverpools nya mardröm

Allt gick emot Liverpool på Fratton Park i dag

Foto: CANAL PLUS
FOTBOLL

Utslaget ur Champions League.

Fritt fall i ligan.

Förlust i prestigemötet med Arsenal förra veckan.

Här är nästa mardröm för Liverpool:

Ligajumbon Portsmouth besegrade Pool med 2–0 på Fratton Park.

Glen Johnson stod för ett nytt stort misstag – och Mascherano fick rött kort och skadades.

Att Liverpool inte kommer ha något med kampen om ligatiteln att göra står klart sedan ett tag tillbaka. Rafa Benitez lag siktar i stället in sig på att sluta bland de fyra främsta i Premier League.

Glen Johnson oturlig

Och i dagsläget ser det ut att vara en tillräckligt svår nöt att knäcka. I dagens match mot Portsmouth, som inför matchen låg sist i Premier League, gick det mesta emot Liverpool i första halvlek.

Glen Johnson, som gjorde självmål i förlusten mot Arsenal, bjöd hemmalaget på 1–0 efter att ha nickat fram en friställd Nadir Belhadj som enkelt dunkade in ledningsmålet efter 33 minuter.

Fick rött kort – och skadades

Nästa tunga smäll kom med bara ett par minuter kvar att spela av första halvleken. Liverpools Mascherano gick in våldsamt i en duell med Tal Ben-Haim, skadades och fick mottaga det röda kortet när han väl tog sig upp på benen. Ben-Haim for upp efter tacklingen och straffades med ett gult kort för sin överdrivna reaktion.

Piquionne dödade allt Liverpool-hopp

– Jag tycker att utvisningen är helt korrekt, den tacklingen kunde ha resulterat i samma skada som Arsenals Eduardo (benbrott) fick, säger Canal Plus expertkommentator Jens Fjellström i direktsändning.

Liverpool ryckte visserligen upp sig i andra halvlek – men man klarade inte av att komma riktigt nära och med åtta minuter kvar att spela satte Frederic Piquionne 2–0 ur snäv vinkel. Portsmouths

målvakt Asmir Begovic gjorde en viktig prestation för sitt lag i andra halvlek när han på ett helt otroligt sätt räddade ett Steven Gerrard-skott som studsade på spelare i straffområdet.