Böterna för julfesten: 16 miljoner kronor

Tränaren vansinnig efter att ha blivit lurad: De bad inte om mitt tillstånd

Foto: AP
Harry Redknapp.
FOTBOLL

Tottenhamsstjärnorna fick ledigt för att spela golf, men hyrde privatjet och drog till Dublin för en hemlig julfest.

Tränaren Harry Redknapps replik: Nu tvingas spelarna böta 16 miljoner kronor.

– Jag förstår inte hur de trodde att de skulle kunna komma undan med det, säger Redknapp som dock kunde glädjas åt 2–0-seger borta mot Blackburn i dag.

16 A-lagsspelare i Tottenham, ledda av anfallsstjärnan Robbie Keane, gick bakom ryggen på sin tränare Harry Redknapp. Spelarna fick ledighet beviljad för en golfresa – men drog i stället till Dublin på en hemlig julfest.

Spelarna ska enligt brittiska medier ha betalat cirka 25 000 kronor var under festen. Nu ser det ut som att slutnotan blir betydligt dyrare än så.

”Jag blev chockad”

Efter att Redknapp fått reda på vad som hänt lät inte hans reaktion vänta på sig. Enligt Daily Mirror bötfälls spelarna med två veckolöner var, sammanlagt 16 miljoner kronor (1,3 miljoner pund).

– Jag hade ingen aning om att de hade varit på fest och de hade inget tillstånd att göra det. Jag blev chockad. Men det kommer att redas ut på måndag morgon, lita på det, säger Redknapp.

– Alla vet min syn på julfester. Det gör mer skada än nytta. Det är väl okej med julfester på jobbet när folk blir fulla, går över gränsen och beter sig dumt, men när du är en professionell fotbollsspelare kan du inte göra så.

”Det var fel”

– Jag är fotbollstränare och jag går inte ut, blir full och snackar en massa skit. Så dum är jag inte.

Festen var på tisdagen. Fyra dagar senare åkte Tottenham på en svidande förlust (0-1) hemma på White Hart Lane mot bottenlaget Wolverhampton.

Enligt Redknapp påverkade inte festen resultatet i matchen.

– Men det rättfärdigar inte deras agerande. Det var fel. De bad inte om mitt tillstånd och konsekvenserna av det får de betala.

I dag gjorde dock spelarna Redknapp nöjd när Blackburn bortabesegrades med 2–0. Peter Crouch nickade in 1–0 via ribban och samme spelare placerade även in 2–0 på ett friläge.