Hughes sparkad – Mancini tar över

FOTBOLL

Först ledde han Manchester City till seger mot Sunderland.

Sedan fick Mark Hughes sparken.

Förre Intertränaren Roberto Mancini tar över, med Brian Kidd som assistent.

Mark Hughes.

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om Mark Hughes framtid och trots att City i dag vann över Sunderland med 4–3 i en svängig match (lagets blott andra seger på de elva senaste matcherna) såg Hughes inte speciellt glad ut när han lämnade planen efter matchen.

Kanske visste han redan då att hans tid var över.

Har inte uppnått målet

City ligger bara på sjätte plats efter 18 omgångar, en missräkning för den hårdsatsande klubben som inför säsongen värvade stjärnor som Carlos Tevez, Gareth Barry, Emmanuel Adebayor, Kolo Toure, Roque Santa Cruz och Joleon Lescott.

På Manchester Citys hemsida säger klubbens arabiske ordförande Khaldoon Al Mubarak:

– Två segrar på elva ligamatcher är inte i linje med målen vi satte upp inför säsongen. Detta är ett särskilt svårt beslut med tanke på investeringarna under de senaste 15 månaderna. Vi säger tack till Mark Hughes och önskar honom lycka till i sin framtida karriär.

”Hans meriter talar för sig själva”

Roberto Mancini, Zlatan Ibrahimovics förre tränare från tiden i Inter, tar med omedelbar verkan över tränarrollen tillsammans med assistenten Brian Kidd. Mancini ledde Inter till tre raka ligatitlar.

– Roberto är en enormt erfaren tränare med en lång meritlista att vinna troféer och mästerskap. Hans erfarenhet och meriter talar för sig själva. Helt klart är att Roberto tror på Manchester Citys potential att uppnå högsta nivå. Min förhoppning är att våra otroliga fans kommer välkomna Roberto till klubben, säger Khaldoon Al Mubarak.

ARTIKELN HANDLAR OM