Hysén: – Det har spårat ur

Glenn Hysén efter den
senaste skandalfesten: "Råsuper i tio timmar"

Foto: MONTAGE
FOTBOLL

Tottenhams spelare blåste sin tränare Harry Redknapp, stack på julfest, blev avslöjade, och tvingas nu böta 16 miljoner kronor.

– Man samlas på dagen och sedan råsuper man järnet i tio timmar. Tro fan att det är ohälsosamt, säger förre stjärnan Glenn Hysén, som förstår Redknapps agerande.

Premier League-lagens julfester ger tränarna gråa hår. Med de senaste årens skandaler i minnet deklarerade därför Tottenhams tränare Harry Redknapp i förra veckan att laget inte skulle ha någon julfest i år.

Men spelarna gick bakom ryggen på Redknapp och stack till Dublin.

När det avslöjades blev Redknapp rasande och tvingade spelarna att betala 16 miljoner kronor i böter.

”Mer skada än nytta”

– Alla vet min syn på julfester, de gör mer skada än nytta. Det är väl okej med julfester på jobbet när folk blir fulla, går över gränsen och beter sig dumt, men när du är en professionell fotbollsspelare kan du inte göra så, säger Redknapp.

– Spelarna bad inte om mitt tillstånd och konsekvenserna av det får de betala.

Glenn Hysén, som spelade i Liverpool 1989-1992, minns julfesterna med glädje – men förstår att tränarna vill ha bort dem.

– Redknapp har väl förmodligen varit med om en och annan julfest själv och vet hur det går till. Jag köper hans agerande, även om jag varit på andra sidan själv. Ljuger spelarna och säger att de ska på golfresa... Fan, det är ju vuxna människor, de får väl säga som det är, säger Hysén.

Blev grottmänniska

– Själv var jag på tre julfester och det är ingen söndagsskola. När vi höll på var det mycket sprit och bira, men på senare år har det spårat ur, att de hittar på en massa annan skit. Tro fan att det är ohälsosamt.

Finns det något positivt med julfesterna?

– Det är bra för lagsammanhållningen, en dag då man kan slappna av och ha vuxendagis. Vi körde maskerad minns jag. Ena året var jag präst och nästa grottmänniska. Dagen efter var det träning, då visste alla att vi kör tills den första gubben mår illa. Tränarna bara gapskrattade, säger Glenn Hysén.

FAKTA

Så blåste spelarna Harry Redknapp

Tottenhamspelarna ber om ledighet för att åka på en gemensam golfresa, något som beviljas av tränaren Harry Redknapp.

Tisdagen den 8 december sticker i stället 16 A-lagsspelare, ledda av stjärnan Robbie Keane, till Dublin på en hemlig julfest.

Fredagen den 11 december deklarerar en ovetande Harry Redknapp att Tottenham inte ska ha någon julfest i år.

Lördagen den 12 december förlorar Tottenham mot Wolverhampton med 1–0.

Fredagen den 18 december avslöjas spelarnas julfest av tidningen The Sun.

I går berättar Harry Redknapp att spelarna bötfälls med sammanlagt 16 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM