Här tar John Terry emot svarta pengar

Stor pengaskandal skakar om Chelseas och engelska landslagets lagkapten

FOTBOLL

Här avslöjas det att Chelseas lagkapten John Terry, 29, tar emot 125 000 kronor i svarta pengar.

Gentjänsten? En exklusiv rundtur på Chelseas träningsanläggning i Cobham.

Och allting finns fångat på film.

– Om klubben får veta det här så blir det lite...du vet, säger Terry i filmen.

En pengaskandal innehållande svarta pengar skakar alltså om Chelseas och engelska landslagets lagkapten John Terry. Den brittiska tidningen News of the world har fångat Terry på film när han säljer ut exklusiva besök på Chelseas träningsanläggning för 125 000 kronor.

Reportrarna stämde träff med Terry...

Till sin hjälp hade John Terry agenten Tony Bruce, som är en ökänd aktör på den brittiska, svarta biljettmarknaden. Skandalen kom upp till ytan efter att grävande reportrar från News of the world, utklädda till affärsmän och utrustade med dolda kameror, stämt träff med John Terry. Den välbetalde mittbacken erbjöd då en två timmar lång, exklusiv rundtur i Chelseas femstjärniga träningsanläggning i Cobham mot svarta pengar.

Närmare bestämt 125 000 kronor.

...och fick se Ballack och Drogba bada jacuzzi

Tidningens reportrar fick bland annat se storstjärnor som Didier Drogba och Michael Ballack ligga och ta igen sig i en jacuzzi. Pengarna lämnades sedan över i klubbens restaurang – där tränaren Carlo Ancelotti satt och åt bara ett par meter bort. News of the world lyckades till och med fånga hela händelsen på film.

Terry: ”Om klubben får veta det här så blir det lite...du vet”

I filmen betonar John Terry vikten av att Chelsea inte får veta något om hans sidoverksamhet.

Han säger:

– Om klubben får veta det här så blir det lite... du vet.

Tony Bruce förklarade då att om affären av någon anledning skulle avslöjas var det på förhand bestämt att alla inblandade skulle förneka och att Bruce skulle ta på sig allt ansvar.

Filmen ska skickas till Chelsea och FA

John Terry tjänar 160 000 pund (1,9 miljoner kronor) i veckan och hävdar att han tänker skänka rundturspengarna till

välgörenhet. Varför han då i videon betonade att Chelsea inget fick veta är okänt. News of the world, som också uppger att Tony Bruce säljer privata träffar med John Terry till höga belopp, har sagt att de kommer lämna över filmen till Chelsea och engelska fotbollförbundet för granskning.